Explozie la Budapesta: Recompensă de 10 milioane de forinți pentru informații despre un suspect

124
Explozie la Budapesta: Recompensă de 10 milioane de forinți pentru informații despre un suspect - oo-1474830059.jpg

Articole recomandate

Poliția din Ungaria caută un suspect în vârstă de 20-25 de ani și oferă o recompensă de 10 milioane de forinți (aproximativ 32,600 de euro) pentru informații utile despre acesta, a transmis duminică agenția de știri ungară MTI, după explozia care a rănit sâmbătă seara doi polițiști la Budapesta.


Suspectul are înălțimea de 1,70 m și purta o șapcă de pescar deschisă la culoare, o geacă de culoare închisă, blugi și încălțăminte sport albă.

Șeful poliției ungare, Karoly Papp, citat de Reuters, a declarat că explozia bombei artizanale de tip șrapnel a fost o tentativă de asasinat împotriva polițiștilor. El a precizat că nu există indicii privind implicarea vreunei organizații militante străine, dar nu a exclus explicit această posibilitate. "Considerăm că atacul a avut ca țintă întreaga poliție ungară. Cineva a încercat să-mi execute polițiștii", a spus Papp într-o conferință de presă.

Cei doi polițiști răniți — o femeie în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranian, și un bărbat de 26 de ani, rănit la un picior — sunt spitalizați în stare gravă, sub terapie intensivă, dar starea lor este acum stabilă, a anunțat șeful poliției. Ei patrulau în mod obișnuit în zona comercială intens circulată unde a avut loc atacul.

Agențiile de presă internaționale au transmis că explozia a avut loc sâmbătă seara la ora locală 22.36 (23.36 ora României) la intersecția străzii Kiraly cu bulevardul Terez și nu a fost urmată de un incendiu. Asupra incidentului a fost deschis un caz penal pentru tentativă de omor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3125 secunde