Facebook testează un sistem de verificare a identității pentru staruri

225
Facebook testează un sistem de verificare a identității pentru staruri - facebooklogo1-1329557792.jpg
Rețeaua de socializare Facebook a început joi să testeze un sistem care permite celebrităților să se înregistreze cu un pseudonim, scăpând astfel de obligația strictă impusă de site de a se înscrie doar cu identitatea oficială, relatează AFP.

Această nouă opțiune, care amintește de 'conturile verificate' ale site-ului de microbloguri Twitter, 'va permite demonstrarea identității prin prezentarea unui act de identitate', a informat Facebook. 'Odată verificați, utilizatorii vor putea folosi un alt nume (decât cel de stare civilă) pe pagina lor', a adăugat site-ul, care a refuzat până acum pseudonime.

Conform regulii în vigoare până acum, chiar Lady Gaga era înregistrată ca Stefani Germanotta, numele ei real. Și scriitorul britanic Salman Rushdie a avut o neînțelegere cu Facebook în noiembrie, rețeaua de socializare dorind ca el să fie cunoscut pe site mai degrabă cu primul lui prenume, Ahmed, decât cu al doilea, Salman. După ce și-a exprimat nemulțumirea pe Twitter, autorul 'Versetelor satanice' a avut în cele din urmă câștig de cauză, trimițând o fotocopie a pașaportului administratorilor site-ului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6766 secunde