FBI anchetează un posibil atac cibernetic rusesc împotriva Băncii JPMorgan

46
FBI anchetează un posibil atac cibernetic rusesc împotriva Băncii JPMorgan - jpmorganchase-1409209844.jpg

Articole recomandate

FBI anchetează un posibil atac cibernetic împotriva Băncii JPMorgan Chase, care ar putea să fie efectuat de către hackeri ruși sau originari din Europa de Est, potrivit agenției Bloomberg, care citează surse apropiate dosarului.
"Cooperăm cu serviciile secrete americane pentru a stabili amploarea atacurilor cibernetice semnalate recent împotriva mai multor instituții financiare americane", a confirmat miercuri seara J. Peter Donald, un purtător de cuvânt al poliției federale americane (FBI), potrivit Mediafax.ro.
"Companiile de talia noastră sunt vizate, din nefericire, de atacuri cibernetice aproape zilnic. Ne-am multiplicat nivelurile de apărare vizând contracararea amenințărilor și supraveghem în mod constant nivelul fraudelor", a declarat un purtător de cuvânt JPMorgan, fără să comenteze vreun incident anume.
Potrivit unei surse apropiate dosarului, această apărare este supusă unei comunicări regulate cu forțele de ordine, care sunt informate cu privire la orice activitate suspectă.
Potrivit Bloomberg, hackerii au furat, la jumătatea lui august, mai mulți gigaocteți de date sensibile de la JPMorgan și de la cel puțin încă o bancă.
Administrația Obama și-a exprimat în mai multe rânduri nemulțumirrea față de comiterea unor atacuri cibernetice, arătând cu degetul către China, care reproșează frecvent Washingtonului o "ipocrizie", declarându-se la rândul ei victima unor atacuri informatice și denunțând sistemul de supraveghere vast creat la nivel mondial de către agenții americane de informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde