Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei

210
Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei - felipealvileaadevenitregelespani-1403170580.jpg
Noul rege al Spaniei Felipe al VI-lea de Bourbon a depus jurământul, marți, în Parlamentul de la Madrid, după abdicarea tatălui său, Juan Carlos, după 39 de ani de domnie. Felipe al VI-lea a primit joi dimineața de la tatăl său Juan Carlos centura de căpitan general al forțelor armate, o ceremonie care a declanșat festivitățile proclamării sale.

"Jur să îmi îndeplinesc cu credință funcțiile, să respect și să veghez la respectarea Constituției și a legilor și să respect drepturile cetățenilor și regiunilor autonome", a declarat noul rege, în vârstă de 46 de ani, în aplauzele deputaților și senatorilor reuniți în Congres.

Felipe al VI-lea pledează pentru o monarhie "integră" și o Spanie unită

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, și-a proclamat, joi, "încrederea în unitatea Spaniei", în fața intensificării separatismului catalan, promițând o monarhie "integră și transparentă" după scandalurile care au afectat familia regală.

"Vrem o Spanie în care toți cetățenii să regăsească încrederea în instituții" și "în care să își aibă locul toate formele de a se simți spaniol", a declarat el în cadrul discursului de proclamare susținut în fața Congresului.

Noul rege al Spaniei îi aduce un omagiu tatălui său, Juan Carlos

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, i-a adus un omagiu, joi, tatălui său Juan Carlos, care a abdicat în favoarea sa, lăudând rolul acestuia în "reconcilierea spaniolilor" după dictatura lui Franco.

"O domnie excepțională devine astăzi parte din istoria noastră, cu o moștenire excepțională", a declarat regele, în vârstă de 46 de ani, în cadrul discursului său de proclamare susținut în fața Parlamentului.

Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, care a semnat miercuri foarte emoționat actul de abdicare, i-a trecut centura roșie fiului său, în vârstă de 46 de ani, purtând o uniformă militară de paradă, în cadrul unei ceremonii la Palatul Zarzuela, în prezența membrilor Familiei Regale și unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6947 secunde