Femeile parlamentar, hărțuite sexual

180
Femeile parlamentar, hărțuite sexual - femeileparlamentarhartuite-1477491334.jpg

Articole recomandate

Femeile parlamentar din toate regiunile lumii se confruntă cu discriminări sexuale, hărțuiri și violențe din partea aleșilor bărbați și sunt tot mai mult luate drept ținte de campanii de umilire online, relevă un raport făcut public, miercuri, citat de Reuters.

Primul studiu asupra acestei chestiuni, realizat de Uniunea Interparlamentară (UIP), vine după mai multe scandaluri din Franța și din alte țări în care femeile au denunțat abuzurile de pe coridoarele puterii.

Cazurile de violență sexistă și de agresiune îm-potriva femeilor parlamentar sunt "reale și răspândite", se arată în raport.

Concluziile sugerează că "fenomenul nu cunoaște granițe și există, în grade diferite, în fiecare țară, afectând un număr semnificativ de femei parlamentar".

Rezultatele se bazează pe date oferite de 55 de femei parlamentar de toate vârstele care au fost selectate din 39 de țări din cinci regiuni.

Patru din cinci femei au spus că au fost supuse unor comportamente ostile care le-au afectat psihologic sau le-au indus teamă. 44,4% au afirmat că au primit amenințări cu moartea, cu violul, cu bătaia sau cu răpi-rea în timpul mandatelor.

"Respondentele au spus că majoritatea acestor acte au fost comise de colegii lor bărbați, din cadrul opoziției sau chiar din cadrul propriilor partide", se arată în sondaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde