Vor rămâne Hașotti și Lupu pe dinafară? Viitorul lor parlamentar, la mâna colegilor de la Constanța

1015
9

Articole de la același autor

Propunerea președintelui PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, ca toți actuali parlamentari liberali din Constanța să se retragă și să nu mai candideze la alegerile din 11 decembrie pentru a lăsa loc unor alți liberali care să împrospăteze clasa politică, i-a pus pe gânduri pe colegii săi cu atât mai mult cu cât listele finale trebuie să fie gata până la data de 1 octombrie.
Reprezentanții PNL Constanța în actualul legislativ sunt senatorul Puiu Hașotti și deputații Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Victor Manea și Mihai Tararache.


Surse din cadrul partidului au spus că propunerea lui Dragomir i-a luat prin surprindere pe aceștia deoarece unii dintre ei chiar și-au început campania electorală chiar dacă startul oficial nu s-a dat încă.


În momentul de față, senatorul Puiu Hașotii se află în execrcitarea celui de-al cincilea mandat. Practic, din 1996 și până acum a avut două mandate de deputat și trei de senator.


Dacă până acum nimeni din filiala de la malul mării nu-l putea concura pentru această funcție, pentru alegerile din 11 decembrie, Hașotti are un competitor în persoana lui Vergil Chițac. De altfel, fostul candidat la Primăria Constanța din partea PNL, Vergil Chițac, a și anunțat public că va candida pentru funcția de senator. Și cum PNL Constanța nu poate spera la mai multe mandate de senator în județul Constanța, bătălia pentru primul loc pe listă se dă între cei doi.


Se spune că intenția lui Chițac de a candida și propunerea lui Dragomir nu au fost bine primite de senatorul Hașotti care se pregătea pentru "cucerirea" unui nou mandat. În consecință, "Cuget Liber" l-a contactat pentru a-și exprima un punct de vedere personal, însă parlamentarul nu a dorit să transmită nimic electoratului care, poate, aștepta să afle ce va face în continuare.


"Propunerea domnului Dragomir este un punct de vedere interesant la care organizația va reflecta. Din acest motiv, punctul meu de vedere este mai puțin important, cel al organizației este mai important", a declarat senatorul Puiu Hașotti.


La rândul lui, deputatul Mihai Lupu aflat la al doilea mandat, a spus că propunerea lui Dragomir urmează să fie votată în Biroul Politic, acolo unde se va lua decizia finală și, indiferent de rezultat, el nu va pleca din PNL al cărui membru este de 20 de ani.


"Ceea ce a spus domnul Dragomir este doar un punct de vedere al lui personal. Eu consider că mi-am făcut treaba foarte bine în Camera Deputaților. Activitatea mea este cunoscută atât de colegii mei din filială, cât și la nivel național. Dacă Biroul Politic va decide că nu mai trebuie să fiu pe listă asta se va întâmpla. Funcția nu este nemuri-toare. Voi rămâne în continuare în PNL și, așa cum am fost eu susținut de echipa PNL, așa voi susține și eu pe cei care ne vor urma", a declarat deputatul Mihai Lupu.
De departe, se spune că, cei mai supărați că nu ar mai putea candida sunt deputații Tararache și Manea. Pentru a nu lăsa loc la interpretări, am încercat să luăm legătura și cu ei însă nu au răspuns solicitării noastre.


Dacă pe Tararache nu-l putem acuza de deschidere față de electorat și față de mass media, fiind, cel mai probabil, ocupat, ieri, cu deschiderea anului școlar unde își face campanie electorală constant, aroganța lui Manea care, pe parcursul celor patru ani de mandat nu a făcut nici măcar o conferință de presă, spune multe, cu atât mai mult cu cât acesta se visa deja deputat la al doilea mandat. Chiar și așa, dacă vor reveni cu puncte de vedere personale noi le vom face publice. 


Reamintim că, recent, liberalii constănțeni au comandat un sondaj din care, printre altele, a reieșit că locuitorii din Constanța s-au cam săturat de actuala clasă politică. În acest context, zilele trecute, președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, care se află la al treilea mandat de parlamentar, a spus că el va ține cont de electoratul constănțean și nu mai dorește să candideze la alegerile parlamentare pentru nicio funcție pentru a lăsa loc unei clase politice noi care să reformeze Parlamentul. În plus, el le-a sugerat colegilor parlamentari că ar fi bine să facă același gest. 


"Sunt foarte bine ancorat în realitățile Constanței și am înțeles că electoratul dorește o nouă clasă politică. Acesta este motivul pentru care am decis să nu mai candidez. Am făcut aceeași recomandare și colegilor mei, nu au fost prea încântați, însă decizia finală se va lua în Biroul Politic. Nu mai doresc nicio funcție publică, nu voi face afaceri cu statul așa cum nu am făcut niciodată, nici eu, nici copiii mei care nici nu sunt în politică. Voi rămâne președintele PNL Constanța până la finalizarea mandatului în primăvara anului viitor, iar ulterior voi vedea dacă rămân sau nu la conducere. Colegii mei mi-au transmis semnale că se dorește rămânerea mea ca președinte al PNL, însă mă gândesc din ce în ce mai mult că și aici ar fi timpul să preia un tânăr conducerea", a declarat Gheorghe Dragomir, pentru "Cuget Liber". 


Comentează știrea

cupan
13 septembrie 2016
ALEGERI

Sa ne mai lase Hasoti ,Lupu ,SI CEILALTI. dACA PNLvrea voturi sa vina cu altii pe liste.

Palaz
13 septembrie 2016
La puscarie cu penalii astia !

Ajunge cu nenorociții ăștia din parlament care , chipurile reprezintă Constanta, trebuie să vină oameni noi care să vrea să facă ceva pentru orașul Constanța și pentru țară! Ajunge cu hoții!!!

alegatorul constantean
13 septembrie 2016
AJUNGE!

...ajunge cate mandate au facut parlamentarii constanteni. Au deja buzunarele, burtile si cefele pline! Pentru ei Parlamentul a devenit un mod de a petrece placut timpul liber. De muncit, muncesc acasa.... la neveste. Sunt destui flamanzi in penele care vor si ei sa se mai rotunjeasca.

ELECTORUL INDIGNAT
13 septembrie 2016
DRAGOMIR S-A SATURAT

Ar fi un caz unic de minima demnitate post-mortem pentru liberalii - pesedistii care au smantanit oala cu lapte a politicianismului constantean , sa renunte la a mai candida pentru un nou mandat de parazitism parlamentar . Cei care inca mai pretind ca sunt liberali , inclusiv fostii pedelisti au avut in Constanta un singur rol : sa sprijine direct sau indirect PSD , mergand pana la actul sinucigas de a face parte din USL . E greu de imaginat ca sa mai gasesti in Romania o echipa atat de sinistra , cum e cea formata de Hasotti , Dragomir , Manea si nulitatea numita Tararache de profesie traseist . Avem ocazia sa vedem in curand ce soarta va avea dl Chitac , matrozul de uscat care tace si face pe mortul in papusoiul liberal . In curand va incepe spectacolul . Aceeasi actorasi , acelasi décor , aceeasi scena , dar mai ales aceelasi electorat spectator iresponsabil si incapabil sa-i desfiinteze pe toti prin votul lor .

Ath
13 septembrie 2016
Cu gandul la partidul unic

Chiar nu stiu cum arata peisajul politic in principalele tari democratice din Europa.Din acest punct de vedere un intelectual un comentator politic ar face bine sa ne deschida mintea.Exista intelectuali in Constanta,doamna Carmen Mocanu ? Eu nu cred.Dar incerc sa-mi dau cu parerea despre partidele noastre.In timp ce populatia Romaniei isi doreste o schimbare din temelii a intregii clase politice,fiecare partid raspunde in felul lui.Conducerea PNL a inteles exact dorinta populatiei.Vedem la ei incercari timide de schimbare dar nu au reusit si nu vor reusi.Iguanele,animalele politice care au prins radacini in PNL,nu se dau inlaturate.Dragomir a facut propunerea asta dar este timid,se vede ca nu vorbeste cu gura lui pentru ca ordinul a venit de la Bucuresti.PNL va pierde din nou.Socialistii,putin mai dinamici au vazut schimbarea in felul lor.In loc sa-si modernizeze propriului partid ei au ales alta cale.PSD isi face partide satelit din oameni noi,din tineri,dar sunt partide subordonate partidului mama.Cu gandul la partidul-stat PSD a inteles ca trebuie sa ofere fiecarui alegator exact ce-si doreste.Vreti oameni noi ? Aveti tineri,partide tinere dar subordonate PSD-ului.Avem nationalisti in Romania ? Pe taraba PSD-ului gasiti un partid nationalist vasal socialistilor.Avem cetateni cu orientare liberala ? Pe taraba PSD-ului gasiti liberalo-pesedisti(adevaratii liberali).Zilele trecute Dragnea plangea pe umerii lui Mircea Geoana.I-a sugerat sa-si traga taraba putin mai aproape de taraba PSD-ului.Pana si partidul lui Basescu viseaza sa colaboreze cu PSD.La Constanta chiar colaboreaza cu PSD.Despre UNPR,UDMR si partidele minoritailor nu are rost sa lungim vorba.Asta este raspunsul clasei politice cu trei luni inaintea alegerilor.Si pe mine ma chemati la vot ? Vorbiti despre democratie ? Hai lasati-ma in pace !

jj
13 septembrie 2016
alegeri

Lupu sa-si vada de buticurile lui ca n-a facut nimic in Parlament decat sforarii in comisia de transporturi ,poate voi reveni in campanie cu alte amanunte concrete

Luk
13 septembrie 2016
Sansa

Poate ca distinsii parlamentari se gandesc sa faca si altceva si sa lase locul altora. Ajunge atata frecare de menta.. oricum nu au ajutat cu nimic comunitatea locala.

Votra
13 septembrie 2016
sa alegem destept !

Sa alegem destept! Haideti sa spunem tot ce stim, bun sau rau despre candidati. www.votra.org, pagina unde putem spune liber si necenzurat lucrurilor pe nume. Sa curatam odata scena politica....

meri
17 septembrie 2016
pnlist

Dragomir sa plece acasa .

Pagina a fost generata in 0.5736 secunde