Podul Agigea, după șase ani de incompetență. "O mare golănie!"

21996
3
Podul Agigea, după șase ani de incompetență.
Au trecut șase ani, timp în care Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, pe de-o parte, și firma austriacă Bilfinger Berger Baugesellschaft, pe de altă parte, s-au chinuit să reabiliteze un pod construit în trei ani. Nici acum nu au reușit și, din câte se pare, constănțenii și turiștii vor mai avea de pătimit ceva timp. Cât? Nu se poate spune, întrucât comunicarea între autorități și mass-media este aproape inexistentă când vine vorba despre acest subiect. 


Primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, vede toată această "telenovelă" drept un sabotaj, ce nu ar trebui să fie trecut cu vederea. Dar cine să ia măsuri, când abia se fac deplasări de la centru în teren, și acelea în mare secret. Mai mult, potrivit edilului, lucrările de reabilitare terminate au început să deterioreze podul și nu ar fi exclus ca, la finalul lucrărilor, podul să aibă nevoie de o nouă reabilitare. 


"Mi se pare o mare golănie din partea celor de la Drumuri Naționale. Aș vrea totuși să întreb: ei nu răspund în fața legii? Măsurile de restricționare, acum de închidere a circulației, practic de a sugruma traficul spre sudul litoralului, le văd ca pe un sabotaj. Sabotaj care ar fi trebuit sancționat drastic de către organele statului. Aș vrea să întreb ce s-a schimbat acum față de anul trecut, atunci când se circula foarte bine pe patru benzi, în aceleași condiții. Podul acesta stă în două hobane neschimbate, care au deja un sistem suplimentar de protecție. Anul trecut se putea, acum nu? De ce acești reprezentanți ai statului român nu pățesc nimic? Lucrările făcute acum patru ani au început deja să se deterioreze, la îmbinările podului cu uscatul, la capete", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Cristian Cârjaliu. 


Contractul, unde-i contractul? 


Contractul ce prevede lucrările de execuție, prețul, termenul de finalizare, dar și alte detalii este de negăsit și nimeni nu știe nimic despre asta. Se glumește și se spune că, în CNADNR, contractul de la Podul Agigea a devenit un subiect tabu. Culmea este că nici măcar cei care ar trebui să verifice modul de desfășurare a lucrărilor nu au văzut niciodată acest contract. Când se aduce vorba despre asta, înalții funcționari încep să se crispeze și să lanseze acuze, fără a oferi vreo explicație rațională. De asemenea, pe site-ul CNADNR, contractul de reabilitare a Podului de la Agigea este de negăsit, în condițiile în care alte contracte sunt afișate.
"Nu am fost informați despre nimic anume, ei sunt stat în stat. Îi întrebăm și nu răspund, iar dacă insistăm, devin tendențioși, că se amestecă politicul… I-am transmis și ministrului, să spună când se termină, care sunt costurile? Îi chem la comisii și nu răspunde nimeni, nu au nicio treabă. Am făcut interpelare la primul ministru, iar nimic. Am cerut relații contractuale, prin care să vedem obiectul, prețul și termenul de execuție al contractului. Eu nu am văzut acel contract și nimeni nu îl dă", a povestit Mihai Lupu, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților. 


CNADNR, scrisoare către opinia publică 


Deși probabil v-ați fi așteptat ca CNADNR să ofere explicații în urma zecilor de articole apărute în mass-media pe tema Podului de la Agigea, Cătălin Homor, directorul companiei, are probleme mult mai importante: comentariile făcute în spațiul public de către patru angajați ai CNADNR. 


"În spiritul transparenței și pentru o informare corectă a opiniei publice, CNADNR insistă să îi fie solicitate puncte de vedere oficiale pentru acordarea informației de către salariați pregătiți", se poate vedea în cadrul unui comunicat de peste o pagină, semnat de Homor. Ne întrebăm dacă, tot în spiritul transparenței și a informării corecte a opiniei publice, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România ar putea face public contractul cu lucrările de reabilitare la Podul de la Agigea. 


"La noi, incompetența nu este sancționată" 


Primarul din Agigea mai spune că ar fi trebuit să profităm de faptul că turiștii au ales România în detrimentul altor țări. Din cauza timpului enorm de așteptare pe drum, riscăm să pierdem și turiștii pe care-i aveam deja, atrage atenția edilul. 


"Turiștii n-au mai mers în Turcia și au venit la noi în țară, a fost favorabil pentru noi. Funcționarii statului român care trebuiau să facă ceva pentru a-i mulțumi pe oameni n-au făcut-o. Dacă turiștii văd că parcurg drumul București - Constanța în două ore și Agigea - Mangalia în trei ore, credeți că se mai întorc? Este vorba despre incompetență, iar la noi incompetența nu este sancționată. Suntem cei mai mari dușmani ai noștri!", a mai spus Cârjaliu. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
17 august 2016
Țara minora, țara de secaturi(Octavian Goga, poetul pătimirii noastre)

Am căutat pe internet, informații despre BBB. Țin secret cine e proprietar. Am înțeles ca e firma internaționala. Pe un site im limba magarilor(germana) am înțeles ca au 'fo 55 de angajați, si sunt pozele unor tineri, mai multe muieri. Posibil ca proprietarii sa fie Zsidani, fie Jewnglishtanezi, fie Rusatanici. 'Secretismul' e apanajul Zsidanilor Satanici. Iar modul de operare in crima financiară Podul Agigea, e tipic zsidanesc - SMULGE cât mai mulți bani de la guvIUDErnul unui bantustan, umfla prețul la paroxism, foloseste mâna de lucru ieftină. După cum vedem, CRIMA generalizată împotriva fostului popor Roman, continua. Tragedia e insurmontabilă! Chiar dacă acum, prin MINUNE Dumnezeiasca, s'ar găsi un Roman, sau un grup de Romani, sa elibereze Tara, Nu ar mai avea cu cine sa REABILITEZE NORMALUL, UMANUL. Nu mai sunt bărbați adevărați in fosta Românie, numai hoți, șperjuri si trădători. Ceaușescu a făcut podul in trei ani. El reușise sa DISCIPLINEZE forța de munca. Acum, nu mai sunt muncitori in Rromarlania. Ne'au decimat kkpIUDAlistii cleptomaniaci in frunte cu schwartzenebunu ce a băut sângele kustendilimanilor. Iar voi, merdialqaedanii, sunteți mai vinovați decât politicastrii porfirici

ath
17 august 2016
Lupu,chestor la stana.

Ne-am obisnuit sa tragem concluzii.Pentru ca au aflat ce ne-am dorit mai mult si mai mult in viata noastra,politrucii s-au oferit sa ne dea explicatii la concluzii.Si uite asa ne trece viata intr-o deplina armonie intre explicatiile politrucilor si concluziile noastre.Societatea civila a cerut de mai milte ori sa nu se mai amestece politicul in institutiile statului.Politicul nu trebuie sa depaseasca usile Parlamentului.In rest,competenta,examene si retributii dupa merit.Politicul nu are ce cauta in scoli,universitati,in spitale,in institutii de cercetare,etc.Ce treaba are calitatea asfaltului cu doctrina partidului ? Pe vremuri era la fel.Toate manualele de fizica sau matematica incepeau cu un fragment din cuvantatea Tovarasului la plenara CC al PCR.In situatia de fata autorul articolului a tras niste concluzii si culmea nesimtirii un politruc s-a oferit sa ne dea explicatii.De ce podu' are numai doua hobane ? De ce are buba podu' ? Pentru ca nu am gasit contractu',ne explica Mihai Lupu presedintele unor comitete si comitii din Parlament.Am spus culmea nesimtirii pentru ca domnul Lupu are o avere considerabila obtinuta din afacerile cu statul.Avem o explicatie.

Floricel
17 august 2016
Hai sa ne uitam in curtea noastra

Eu i-as recomanda domnului primar Carjaliu Măricel sa parcurgă localitatea pe care o păstorește la pas. Sa studieze cu atenție si fără îngrijorare străzile distruse in urma lucrărilor de investiții pe care le-a realizat împreuna cu firma de renume mondial RAJA Constanta. Sa contemple cu aceiași nepăsare spațiile verzi pline de buruieni si ambalaje diverse provenite de la terasele autorizate la colțurile străzilor unde agigenii de speța nobila asculta manele la maxim pentru ca sunt cetățeni europeni si au drepturi. De asemeni l-as invita sa dea un exemplu de transparentă si sa afișeze pe site-ul primăriei Agigea toate contractele încheiate de primărie, pentru ca sunt bani publici nu?, si sa afișeze si toate facturile plătite. Ar putea sa studieze un pic site-ul Primăriei Oradea acolo se afișează tot. Păreri despre cat de incompetenți si hoți sunt alții putem avea cu toții, hai sa ne uitam un pic in curtea noastra si sa dam noi un exemplu. Nu-i așa domnu Măricel? Vedeți ca ati rămas un pic in urma cu școala noua cu etaj si grădinița noua, bă chiar i-ati dat si popii teapa cu biserica noua.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2523 secunde