PNL Constanța se pregătește de parlamentare. Vor mai prinde "veteranii" lista de candidați?

1782
3
PNL Constanța se pregătește de parlamentare. Vor mai prinde

Articole de la același autor

Cu toate că este vară și toată lumea se gândește la concedii, liberalii de la malul mării nu vor să-și piardă din antrenamentul ce l-au început încă dinaintea alegerilor locale și au decis că trebuie să continue cu pregătirea alegerilor parlamentare.

Drept urmare, zilele trecute, s-au reunit într-o ședință la sediul partidu-lui și, printre altele, au pus la punct mici detalii pentru pregătirea celor ce vor să devină parlamentari de Constanța.

"Am avut o ședință cu colegii din Constanța și, printre alte teme de interes pentru filială, am vorbit și despre alegerile parlamentare. În cele din urmă, s-a luat decizia ca până vineri, toți cei care doresc să participe la alegerile parlamentare

să-și exprime intențiile de a candida. Ca prim pas, doritorii vor trebui să depună o cerere împreună cu un CV profesional. Ulterior, vom face sondaje să vedem care sunt dorințele electoratului, după care vom selecta persoanele ce vor reprezenta partidul. Practic, orice persoană care este membru PNL își poa-te depune cererea și CV-ul. Nu există anumite criterii, însă, cu sigu-ranță, vom ține cont să nu aibă proble-me cu legea în sensul să nu fi fost condamnat sau să fie traseist. Chiar dacă nu au fost stabilite niște condiții de participare, în perioada următoare, la nivel central există posibilitatea să se impună aceste condiții", a declarat, pentru "Cuget Liber", deputatul Gheorghe Dragomir, președintele PNL Con-stanța.

Întrebat dacă, până la acest moment, vreunul din actualii parlamentari de Constanța și-au exprimat intenția de a nu mai candida, Dragomir a spus: "Nu și-au exprimat dorința nici de a candida, nici de a nu mai candida. Vom vedea".

Pe de altă parte, liderul constănțean a adăugat că el intenționează să candideze pentru un nou mandat, deoarece funcția de conducere îi impune acest lucru.

"Da, eu voi candida. Fiind pre-ședinte de filială, nu pot să nu candidez. Funcția îmi impune acest lucru, cu toate că, pot să spun că am avut unele gânduri să nu mai particip la alegerile parlamentare", a spus deputatul Gheorghe Dragomir.

În ceea ce privește data alegerilor parlamentare, el a spus că, cel mai sigur, acestea vor avea loc pe 11 decembrie, și nu în luna noiembrie așa cum se vehiculase cu ceva timp în urmă.

În altă ordine de idei, reamintim că, anul acesta, votul la alegerile parlamentare va fi din nou pe liste de partid, reducându-se astfel numărul de parlamentari față de cel din 2012, când a fost în vigoare votul uninominal.

Normele de reprezentare sunt de un deputat la fiecare 73.000 de lo-cuitori și un senator la fiecare 168.000 de locuitori. Această normă înseamnă un număr total de 466 de aleși, un număr foarte apropiat de cel din 2008, față de 588 câți au fost aleși în 2012, mult mai mare însă față de 300 cât a fost votat la referendumul din 2009.

Astfel, urmează să avem 308 depu-tați, 134 senatori, 18 parlamentari ai minorităților și șase parlamentari ai diasporei. Un total de 466 de parlamentari, cu patru mai puțini comparativ cu 2008 și cu 122 mai puțin decât în 2012, număr ce a reieșit din votul uninominal.

Comentează știrea

ismail
17 iulie 2016
Aceiasi gasca

La PNL Constanta nu se va schimba nimic: echipa care a pierdut si Primaria Constanta si Prededintia Consiliului Judetean ramane in continuare la conducere! Singura figura noua este Boroianu care este nasul fiului lui Gheorghe Dragomir!

MIHAI
18 iulie 2016
VETERANII

Apreciem faptul ca traseistii nu vor fi admisi sa candideze la parlamentare . Dl Dragomir a omis sa ne spuna ce intelege prin " traseist " , fiind foarte importanta precizarea . Si cu cat este mai valoros un membru ca dl Dragomir , care e ceva mai mult decat un traseist din momentul in care , impreuna cu Marele Liberal Hasotti a sprijinit si partiicipat la crearea monstruoasei USL punand PNL in situatia unui partid traseist si tradator de doctrina , ideologie si program . Si daca vor candida numai leberali " pur sange , ce mare scofala va fi ? O fi dl Dragomir obligat sa candideze , dar noi nu suntem obligati sa-l alegem . Nu este o mandrie sa fii traseist dar e si mai rau sa fii un liberal surogat , un liberal balama . Profitam de aceasta ocazie sa intrebam ce se intampla cu virginul liberal Vergiliu Chitac . A intrat deja in anonimat si ne surprinde faptul ca n-a declarant pana acum ca fiind presedinte de organizatie se simte obligat sa candideze pentru un taburet de parlamentar . Dar mai e timp pana la toamna , lelita Ioana . Sau poate ca dl Chitac nici nu mai este , avand in vedere soarta astrului eminescian : " Era pe cand nu s-a vazut , azi il vedem si nu e " .

Vor ajunge in parlament si alte partide, atentie !!!
18 iulie 2016
Constantenii urmaresc stirile din bucuresti si veti avea o mare surpriza la toamna

Normal era ca pe noi sa ne intrebati pe cine vrem in parlament caci noi votam, nu voi sa va prupuneti. Noi nu-i mai vrem in parlament pe hasotti, draggomir, cei vechi ne-au dem. pana acum ce au putut, ce mai pot ei face dk pana acum au aratat ca sunt varza? In celelalte orase dna isi face treaba si curata partidele si parlamentul de nemernici, aici nu. Vrem oameni noi, tineri, cinstiti si care sa faca ordine in legislatie. Ati fost votati la primarie ca partid pt ca noi am vrut sa-l ajutam pe Chitac in acest fel, nu pt voi. Acum nici sa nu va ganditi ca o sa va mai votam. Nici n-o sa intrati in parlament. La bucuresti au ales o femeie ziarist decat pe cineva din vechile partide. Asta va fi realitatea. Vom vota cu partide mici necunoscute, indiferent cum s-or numi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6872 secunde