Cum s-au împărțit comisiile de specialitate în Consiliul Local Constanța

867
1
Cum s-au împărțit comisiile de specialitate în Consiliul Local Constanța - sedintaconsiliullocal15-1467127852.jpg
Comparativ cu alte localități din județul Constanța unde nu au fost constituite noile comisii de specialitate, la Consiliul Local Municipal Constanța, acest lucru a fost rezolvat. 


Aleșii trimiși de constănțeni în noul CL să le reprezinte interesele în următorii patru ani au toate pârghiile necesare să facă acest lucru, în perioada următoare urmând să inițieze primele proiecte de hotărâri. 


În ceea ce privește componența, la fel ca și în anii anteriori, vor exista cinci comisii de specialitate, organigrama nefiind modificată la acest capitol. Menționăm că, pentru componența fiecărei comisii, aleșii locali de la toate partidele au făcut propuneri, iar ulterior s-a votat prin vot secret. La final, s-a constatat că, din cele cinci comisii, președinția acestora a revenit astfel: una la PSD, două la PNL și două la PMP. 


Drept urmare, Comisia nr. 1 este cea denumită "Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța". Pe baza propunerilor și în urma votului secret, Mircea Dobre (PSD) a fost ales președinte, iar Alexandru Zabara, tot de la PSD, este secretar. Din structura acesteia mai fac parte Dumitru Babu (PSD), Cristian-Marius Andreiaș (PSD) și Horia Marius Căliminte (PNL). 


Comisia nr. 2 este cea de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură. Ea va fi condusă de Secil-Givan Cantaragiu, de la PMP, în calitate de președinte. Secretar este Mihaela Andrei, de la PNL, iar membrii sunt Valentin-Gabriel Pîrvulescu (PSD), Costin Răsăuțeanu (PSD) și Romeo Rezeanu (PNL). 


Comisia nr. 3 este cea pentru servicii publice, comerț, turism și agrement și va fi condusă de Cătălin Papuc, de la PMP. Secretar a fost ales liberalul Victor Constantin, iar membri sunt Cristina Văsii (PNL), Adriana Câmpeanu (PNL), Aurelian Marin (PSD), Ioan Solomon (PNL) și Teodor Patrichi (PSD). 


Comisia nr. 4 vizează activitățile științifice, învățământul, sănătatea, cultura, sportul, cultele și protecția socială și va fi condusă în calitate de președinte de liberala Raluca Trandafir. Totodată, liberala Adriana Câmpeanu a fost ales secretar, iar membri vor fi Marioara Cojoc (PSD), Irinela Nicolae (PSD) și Răzvan Florea (PSD). 


Ultima comisie este cea pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului. Din ea, fac parte Adriana Arghirescu, de la PNL, care va ocupa și funcția de președinte, social-democratul Perodin Dede, care a fost ales secretar, George Vișan (PSD), Adriana Teodoru (PSD), Costin Avătavului (PNL), Secil Cantaragiu (PMP) și George Andrei Popescu - independent. 


Reamintim că noul Consiliu Local Municipal Constanța este alcătuit din 27 de aleși. Dintre aceștia, 13 sunt de la PSD, 10 de la PNL, trei de la PMP și un independent. 


Comentează știrea

costica
29 iunie 2016
opinie

Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6865 secunde