Liberalul Predoiu, speriat de revolta din penitenciare: "Mergeți urgent și discutați direct cu deținuții!"

202
2
Liberalul Predoiu, speriat de revolta din penitenciare:
 Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu îi propune ministrului Justiției, Raluca Prună, un plan de urgență în cazul sistemului penitenciar și arată că una dintre măsuri ar trebui să fie un dialog cu deținuții.

Predoiu arată că o primă măsură a ministrului Prună ar trebui să fie activarea proiectului început în prima parte a anului 2012 de către Ministerul Justiției și Ministerul Apărării, pentru amenajarea mai multor cazărmi dezafectate, relocalizarea și cazarea a aproximativ 14.500 de deținuți (10.000 în regim semi-deschis, 4.500 în regim deschis), afirmând că aceasta ar descongestiona închisorile supraaglomerate, costurile, atât pentru relocare cât și pentru pază fiind minime.

El susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că programul a "stagnat" trei ani în guvernarea PSD.

"Mergeți urgent în penitenciarele atinse de revoltă și angajați urgent un dialog direct cu deținuții, nu prin televizor", a scris Predoiu.

De asemenea, fostul ministru al Justiției spune că este necesar să se solicite șefilor de penitenciare un plan de măsuri urgente pentru ameliorarea condițiilor în închisorile cu probleme și să reia proiectul de penitenciar privat rămas în stadiul de concept avansat încă din 2012.

"Aplicați măsuri concrete de aplicare a Strategiei Naționale de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate. În lipsa politicilor de suport foștilor deținuți le e extrem de dificil, dacă nu imposibil, să se reintegreze în societate. Priviți și spre așezămintele penitenciare unde sunt cazați minorii și tinerii. Sunt mai puțin vocali, dar grija pentru ei indică gradul nostru de civilizare ca societate. Sprijiniți și consolidați sistemul de probațiune. E în pragul blocării. Fără o intervenție rapidă nu vom mai putea vorbi despre măsuri alternative la pedeapsa închisorii", conchide Predoiu. 

Comentează știrea

Doru
15 iulie 2016
Discutii ?

Predoiule,esti complet deposit. Nu de discutii duce lipsa romanul,ci de masuri efective.Este o situatie de criza,tocmai pentru ca discutiile au foat pana acum sterile. Si nu doar pentru ce se refera la puscarii.

Cristi
15 iulie 2016
Tantalaul asta liberal !

Bre , proasta treaba politica asta , facuta vara si mai ales , facuta de tantalai precum Predoiu , Gorghiu , Dragnea , Ponta , Basescu si alte canalii ! Ce sa discute ma tembelule Ministrul Pruna cu puscariasii ? Vor gratiere , sa faca diligentele necesare catre instante si daca indeplinesc conditiile le vor fi admise cererile . Din cate intelegem noi astia din societatea civila PNL-ul , PSD-ul , ALDE , PMP-ul si alte grupari criminale , au foarte multi condamnati si au pus la cale revolta din puscarii spre a-si salva colegii ... Problema este ca i-au impins in fata pe cei mai vocali puscariasi , dintre violatori , talhari la drumul mare , pedofili , hoti de animale si de buzunare , spargatori de banci , proxeneti vestiti si inselatori de meserie prin metoda ,,Accidentul'' si astfel s-au dat de gol . Revolta asta s-a pus la punct de catre partidele astea mafiote pentru a se forta mana tehnocratilor si a lui Johannis pentru o mare gratiere inainte de alegerile din toamna . Si totul avand concursul televiziunilor Varanului , a lui Ghita si a altor talhari mioritici , care au furat pe rupte , ducand tara in saracie . Guvernul Ciolos , cel mai bun guvern de pana acum , se condamna daca pica in cursa intinsa de mascaricii astia politici de la noi , care-si vor primi plata la toamna ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3769 secunde