Ce sfat îi dă liberalul Predoiu ministrului Justiției

107
Ce sfat îi dă liberalul Predoiu ministrului Justiției - mihaivoicupnlcelmaipotrivitcandi-1468491789.jpg
Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu îi propune ministrului Justiției, Raluca Prună, un plan de urgență în cazul sistemului penitenciar și arată că una dintre măsuri ar trebui să fie un dialog cu deținuții.


Predoiu arată că o primă măsură ministrului Prună ar trebui să fie activarea proiectul început în prima parte a anului 2012 de către Ministerul Justiției și Ministerul Apărării, pentru amenajarea mai multor cazărmi dezafectate, relocalizarea și cazarea a aproximativ 14.500 de deținuți (10.000 în regim semi-deschis, 4.500 în regim deschis), afirmând că aceasta ar descongestiona închisorile supraaglomerate, costurile, atât pentru relocare cât și pentru pază fiind minime.


El susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că programul a "stagnat"' trei ani în guvernarea PSD. 
"Mergeți urgent în penitenciarele atinse de revoltă și angajați urgent un dialog direct cu deținuții, nu prin televizor", a scris Predoiu.


De asemenea, fostul ministru al Justiției spune că este necesar să se solicite șefilor de penitenciare un plan de măsuri urgente pentru ameliorarea condițiilor în închisorile cu probleme și să reia proiectul de penitenciar privat rămas în stadiul de concept avansat încă din 2012.


"Aplicați măsuri concrete de aplicare a Strategiei Naționale de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate. În lipsa politicilor de suport foștilor deținuți le e extrem de dificil, dacă nu imposibil, să se reintegreze în societate; Priviți și spre așezămintele penitenciare unde sunt cazați minorii și tinerii; sunt mai puțin vocali dar grija pentru ei indică gradul nostru de civilizare ca societate; Sprijiniți și consolidați sistemul de probațiune. E în pragul blocării; fără o intervenție rapidă nu vom mai putea vorbi despre măsuri alternative la pedeapsa închisorii", conchide Predoiu. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0174 secunde