Alexandru Rafila, declarații despre transmiterea virusului Zika

126
Alexandru Rafila, declarații despre transmiterea virusului Zika - egyptianmosquitozikavirusearthdo-1473689603.jpg

Articole de la același autor

În momentul de față nu există o amenințare suplimentară în ceea ce privește transmiterea virusului Zika în Europa și prin urmare nici în România, a declarat luni, Alexandru Rafila, membru în Comitetul permanent al Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

"Infecția Zika transmisă de țânțari este o boală care se manifestă în America de Sud și America Centrală. În Europa nu au existat cazuri de transmitere locală a acestei infecții. Acest lucru a fost subliniat în cursul zilei de astăzi la adunarea care are loc la Copenhaga — ședința anuală a Biroului regional OMS pentru Europa. Nu există în momentul de față o amenințare suplimentară în ceea ce privește transmiterea acestei infecții în Europa", a spus Rafila, potrivit Agerpres.

El a amintit că această boală este transmisă de o specie de țânțar — Aedes Aegypti, iar în câteva dintre cazuri s-a semnalat și posibilitatea transmiterii de către o specie înrudită — Aedes Albopictus, care se găsește și în sudul României. Potrivit lui Rafila, transmiterea virusului este însă "cu totul și cu totul improbabilă" având în vedere faptul că cele câteva cazuri din România au fost de import, fără a se semnala vreo transmitere secundară.

"În România cele câteva cazuri de infecție s-au vindecat fără niciun fel de problemă și nu s-a semnalat o transmitere secundară, adică locală a acestei infecții. Nu trebuie să ne punem probleme deosebite, mai ales că urmează sezonul rece și practic circulația țânțarilor în aceste zone este inexistentă", a explicat specialistul.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1503 secunde