Fermierii bulgari au câștigat: Bulgaria suspendă importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina

185
Fermierii bulgari au câștigat: Bulgaria suspendă importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina - bulgaria-1695220102.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina, după protestele fermierilor, a anunţat miercuri premierul Nikolai Denkov, dând asigurări că va sprijini producţia agricultorilor locali, transmite DPA.


Iliya Prodanov, reprezentant al fermierilor care au început luni protestele, a confirmat la postul de televiziune bTV că marţi seara s-a ajuns la un acord cu Executivul de la Sofia.
Importul de seminţe din Ucraina va fi oprit până când cele două ţări ajung la un acord privind cotele de import corespunzătoare.


Context
Producătorii de cereale din Bulgaria au cerut şi interzicerea importurilor de grâu, porumb şi rapiţă din Ucraina, deoarece se tem de concurenţa neloială din Ucraina.
Un acord între Bulgaria şi Ucraina va trebui să aştepte până după planificata întâlnire pe probleme agricole între Comisia Europeană şi Ucraina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3213 secunde