Finlanda se opune și ea aderării României la Schengen

147
Finlanda se opune și ea aderării României la Schengen - schengen-1362582771.jpg
Finlanda susține că va bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen, înaintea reuniunii miniștrilor europeni de Interne pe această temă, relatează postul public de televiziune YLE, în pagina electronică.

Atât Guvernul, cât și Parlamentul au declarat că cele două țări sunt prea corupte și nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiție pentru aderarea la spațiul Schengen.

Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen a respins afirmațiile potrivit cărora poziția Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerșească în orașele finlandeze. Acesta a declarat că România și Bulgaria au fost primite prea ușor în UE. Finlanda a afirmat anterior că este îngrijorată de faptul că cele două țări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupției.

Michele Cercone, purtătorul de cuvânt al Ceciliei Malmstrom, comisarul european pentru afaceri interne, a precizat ieri că poziția Comisiei este de susținere pentru obținerea unui calendar clar de aderare la Schengen pentru România și Bulgaria, însă această decizie revine strict Consiliului JAI.s.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Pagina a fost generata in 1.4358 secunde