FMI amenință Ucraina că va suspenda finanțarea din cauza întârzierii programului de reforme

64
FMI amenință Ucraina că va suspenda finanțarea din cauza întârzierii programului de reforme - ukrainedettefmi-1455124834.jpg

Articole recomandate

Ucraina că riscă să piardă sprijinul instituției financiare internaționale, dacă nu adoptă reformele promise și nu combate corupția, a menționat directorul general al Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde, transmite adevarul.ro.

Nouă miliarde de dolari este suma de care are nevoie Ucraina în 2016.

Autoritățile ucrainene speră să obțină 4,5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional, 1,5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană și o garanție de credit de un miliard de dolari din partea SUA.

"Sunt îngrijorată de lentoarea progreselor Ucrainei destinate îmbunătățirii guvernanței și combaterii corupției, precum și reducerii influenței intereselor politice ascunse", a declarat Christine Lagarde.

"Fără noi eforturi substanțiale pentru a revigora reformele, este greu să vedem cum ar putea continua programul susținut de FMI", a adăugat directorul FMI.

După demisia ministrului reformator al Economiei, Aivaras Abromavicius, foarte apreciat în Occident și de mediile de afaceri din Ucraina, Arseni Iațeniuk, premierul ucrainean, criticat pentru ritmul lent al reformelor, a amenințat că demisionează împreună cu Cabinetul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2675 secunde