Grecia se teme de posibilitatea ca Macedonia să închidă frontiera comună în fața migranților

71
Grecia se teme de posibilitatea ca Macedonia să închidă frontiera comună în fața migranților - 61707799-1455125906.jpg

Articole recomandate

Grecia se așteaptă la "mișcări unilaterale" din partea Macedoniei, care și-ar putea închide granița pentru a opri intarea migranților pe teritoriul ei, a declarat miercuri unui post local de televiziune ministrul grec pentru imigrație, Ioannis Mouzalas, potrivit Agerpres.ro.



Circa un milion de migranți proveniți mai ales din Orientul Mijlociu și Asia au debarcat anul trecut în insulele grecești și au traversat apoi așa-numita rută balcanică pentru a ajunge în statele vest-europene.

Dar luna trecută Austria a decis să plafoneze la 37.500 numărul de migranți pe care-i va primi anul acesta, după ce statele scandinave au luat și ele măsuri de limitare a primirii migranților.

În consecință, țările de pe ruta balcanică aflate între Austria și Grecia, respectiv Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia, au răspuns prin instituirea unui filtru și întorc din drum migranții care nu provin din Siria, Irak sau Afganistan.

În plus, guvernul de la Skopje a decis luni să ridice un al doilea gard la granița cu Grecia, fapt care alimentează speculațiile cu privire la o posibilă închidere a frontierei. La scurt timp după acest anunț, publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris că frontiera greco-macedoneană va fi închisă în câteva săptămâni.

Această ultimă informație a fost dezmințită de oficialii macedoneni. Totuși, alți responsabili de la Skopje au declarat pentru Deutsche Welle, sub protecția anonimatului, că dacă Uniunea Europeană va cere Macedoniei să închidă granița, aceasta se va conforma. Însă orice decizie privind închiderea frontierei se va lua la Bruxelles ori Berlin, nu la Skopje, a insistat una dintre surse. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1612 secunde