Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, solicită azil politic în Ecuador

319
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, solicită azil politic în Ecuador - assange-1340194554.jpg
Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra și a solicitat azil politic, adresând o cerere în acest sens, a anunțat, la Quito, liderul diplomației ecuadoriene, Ricardo Patino.

"Julian Assange a solicitat azil politic la misiunea diplomatică a Ecuadorului la Londra", iar "guvernul ecuadorian va examina această cerere", a declarat Patino pentru presă.

Această cerere intervine după ce Curtea supremă britanică a respins, la 14 iunie, cererea de reexaminare a apelului depus de Julian Assange pentru decizia de extrădare în Suedia.

Cererea de azil a fost confirmată de WikiLeaks într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, precizând că Assange se află "sub protecția ambasadei Ecuadorului la Londra".

Diplomația ecuadoriană a precizat, într-un comunicat, că acesta a depus cererea de azil marți. "El s-a prezentat la sediul misiunii diplo-matice a Ecuadorului la Londra solicitând protecția guvernului ecuadorian", arată comunicatul.

Fondatorul WikiLeaks a explicat acest demers prin "regretabila declarație de abandon", o aluzie la decizia celei mai înalte instanțe britanice.

"În calitate de semnatar al Declarației univer-sale a Drepturilor Omului și având obligația de a examina toate cererile de azil, am transmis imediat solicitarea sa serviciilor competente de la Quito", a declarat ambasada Ecuadorului la Londra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde