Observatorii rămân în Siria, asigură un responsabil al ONU

225
Națiunile Unite își vor menține observatorii neînarmați în Siria, în pofida escaladării violenței ce a condus la suspendarea patrulelor lor, a declarat șeful operațiunilor ONU de menținere a păcii, Herve Ladsous.

"Pentru moment, în timp ce am suspendat activitățile, am decis să nu ne atingem de misiune, de mandatul ei", a spus Ladsous, adăugând că "integritatea misiunii rămâne".

"Dar, în același timp, trebuie să fim conștienți că o serie de inițiative diplomatice se dezvoltă bilateral, multilateral", a adăugat el în fața presei. Mandatul misiunii ONU expiră pe 20 iulie, "deci trebuie să ne gândim foarte rapid care vor fi opțiunile pentru viitorul acestei misiuni. Și la aceasta lucrăm".

Mai devreme, generalul Robert Mood, șeful misiunii de observatori ai ONU în Siria (Misnus) a explicat că observatorii au "obligația morală" să rămână acolo, chiar dacă creșterea violenței a condus la suspendarea patrulelor lor, potrivit unor diplomați prezenți la o reuniune a Consiliului de Securitate, amintește AFP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Iunie 2012
Stire din Actual : Incident  la summitul G20
Pagina a fost generata in 0.6387 secunde