Rusia trimite două nave de război spre portul sirian Tartus

480
Rusia trimite două nave de război spre portul sirian Tartus - vapor-1340037403.jpg
Rusia se pregătește să trimită două nave de război amfibii spre portul sirian Tartus, singura bază navală rusească la Marea Mediterană, a anunțat, ieri, o sursă din cadrul marinei ruse, citată de Interfax.
"Două nave mari de debarcare - «Nikolai Filcenkov» și «Cezar Kunikov» - se pregătesc să plece spre portul sirian Tartus", a declarat un ofițer al Statului Major, precizând că navele transportă un grup "important" de trupe.
Postul CNN a relatat, sâmbătă, că Rusia a trimis un contingent de trupe în Siria pe fondul escaladării violențelor în zonă, după ce, vineri seara, canalul de televiziune NBC News difuzase un material pe același subiect, citând surse ale Ministerului american al Apărării.
Ministerul rus de Externe a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Moscova furnizează Siriei doar armament defensiv, specificând că reparațiile efectuate recent și livrarea pieselor de schimb pentru elicopterele pe care le-a vândut anterior acestei țări au fost planificate cu mult timp în înainte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2676 secunde