Forţele aeriene germane au participat pentru prima dată la festivităţile de celebrare a statului Israel

150
Forţele aeriene germane au participat pentru prima dată la festivităţile de celebrare a statului Israel - 1-1682576503.jpg

Articole de la același autor

Forţele aeriene germane au fost pentru prima dată reprezentate la festivităţile de celebrare a Zilei Independenţei statului Israel, care şi-a sărbătorit aniversarea de 75 de ani cu o paradă aeriană deasupra unor zone întinse ale Israelului, informează agenţia DPA.

Aripile unui aparat Eurofighter care a participat la paradă erau decorate cu drapelele german şi israelian.

Însă, avionul nu a fost pilotat de un pilot german de top, după cum informase media. Chiar dacă armata israeliană anunţase înainte că general-locotenentul Ingo Gerhartz, inspector al forţelor aeriene germane, va pilota personal aparatul Eagle Star 2.0 Eurofighter la festivităţi, acest lucru nu era de fapt planificat şi Gerhartz nu a pilotat avionul.

12 rachete de semnalizare au fost aprinse în cadrul ceremoniei principale de la Ierusalim, simbolizând cele 12 triburi israelite menţionate în Biblie.

Festivităţile aniversare au fost umbrite de disputa asupra reformei judiciare planificate de guvern, pe care oponenţii o resping ca fiind un pericol pentru democraţie. Mii de persoane au participat la o demonstraţie la Tel Aviv, în seara zilei de marţi.

Statul Israel a fost proclamat pe 14 mai 1948. Fondatorul statului, David Ben Durion, a citit atunci cu voce tare, la Tel Aviv, Declaraţia de Independenţă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3814 secunde