Fost director al CIA: Un Brexit va da o lovitură puternică tăriei și rezistenței UE

95
Fost director al CIA: Un Brexit va da o lovitură puternică tăriei și rezistenței UE - brexit-1459150202.jpg

Articole recomandate

Fostul comandant militar american și fost director al CIA David Petraeus este de părere că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar slăbi semnificativ securitatea blocului comunitar. Astfel, el face apel la britanici să nu voteze pentru "Brexit", informează Reuters, citat de Agerpres.

Petraeus i-a îndemnat pe britanici "să se gândească de două ori înainte de a se retrage dintr-una din cele mai importante instituții care asigură puterea Occidentului - Uniunea Europeană". Comentariile au apărut, duminică, în ziarul britanic Sunday Telegraph, la câteva zile după atentatele sinucigașe cu bombă de la Bruxelles. Astfel, fostul director al CIA reiterează că Marea Britanie este mai în siguranță în interiorul blocului comunitar. 



Totodată, el a mai spus că deși o retragere în "siguranța aparentă a izolării" este tentantă, istoria a arătat că astfel de decizii duc într-un punct mort. Mai mult de atât, David Petraeus a explicat că un "Brexit va da o lovitură puternică tăriei și rezistenței UE", într-un moment în care " Occidentul este atacat din mai multe direcții".

Britanicii vor vota la 23 iunie într-un referendum pentru ieșirea sau rămânerea în Uniunea Europeană, iar sondajele de opinie arată că pozițiile sunt relativ egal împărțite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3796 secunde