Fost primar din România, acuzat de corupție, pus să plătească 100.000 de euro cauțiune ca să scape de arest

237
Fost primar din România, acuzat de corupție, pus să plătească 100.000 de euro cauțiune ca să scape de arest - primar-1654427324.jpg

Articole de la același autor

Este scandal în județul Olt. Un fost primar dintr-o localitate și doi oameni de afaceri trebuie să plătească 100.000 de euro cauțiune pentru a scăpa de arest. Sunt acuzați de luare de mită, de instigare la spălare de bani și de obținere ilegală de fonduri. 


Este vorba de Robert Rotea, fostul primar al localităţii Vitomireşti din judeţul Olt. Acesta este acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie şi plasat în arest preventiv. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis amânarea deciziei până luni pentru a se face dovada plății cauțiunii.

Curtea de Apel Craiova a decis vineri, 3 iunie, că fostul primar Robert Rotea, dar şi oamenii de afaceri Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, reţinuţi în acelaşi dosar, pot ieşi din arest dacă plătesc , fiecare, o cauţiune de 100.000 lei fiecare. Termenul este luni, 6 iunie.

Faptele investigate de procurorii anticorupție din acest dosar au legătură cu finanţarea FDI obţinută de Primăria Vitomireşti din care omul de afaceri Mircea Ungureanu ar fi beneficiat cel mai mult, câştigând licitaţia şi ulterior subcontractând lucrările. Lucrările fie nu au fost făcute, fie valoarea decontată nu corespunde cu ce s-a făcut practic în teren. Primarul Rotea a primit drept mită o locuință. Este acuzat de cinci fapte penale: abuz în serviciu în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave; fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; complicitate la obţinerea ilegală de fonduri, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; complicitate la fals intelectual; luare de mită; instigare la spălare a banilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5743 secunde