Fostul președinte italian Francesco Cossiga a murit ieri

383

Articole recomandate

Fostul președinte italian Francesco Cossiga a murit, ieri, la vârsta de 82 de ani, la o săptămână după ce fusese internat în spitalul Gemelli din Roma, cu probleme cardiace și respiratorii, anunță Mediafax.
Spitalul anunțase luni că starea de sănătate a lui Cossiga se îmbunătățește și că nu va mai publica zilnic buletine medicale.
În noaptea de luni spre marți, starea fostului președinte s-a degradat brusc, iar ieri la prânz Cossiga a încetat din viață, ca urmare a unui stop cardio-circulator, a precizat agenția ANSA.
Cossiga, care a condus pentru scurt timp guvernul italian în 1979, a fost ales în funcția de președinte în 1985, pentru un mandat de șapte ani. După patru ani de la preluarea funcției, el a denunțat aranjamentele politice, criticând sistemul politic și susținând ideea unui regim prezidențial și reforme instituționale.
El a demisionat în aprilie 1992, cu trei luni înainte de încheierea mandatului, pentru a lăsa locul "unui președinte puternic". De atunci, el a devenit senator pe viață, ca toți foștii președinți italieni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6285 secunde