Fostul președinte Mohamed Morsi, judecat pentru spionaj vizând desfășurarea de acțiuni teroriste

98
Fostul președinte Mohamed Morsi, judecat pentru spionaj vizând desfășurarea de acțiuni teroriste - mohammedmorsi1-1392562162.jpg

Articole recomandate

Un proces pentru 'spionaj vizând desfășurarea de acțiuni teroriste' a început duminică la Cairo împotriva fostului președinte islamist egiptean Mohamed Morsi și a 35 de apropiați ai săi, informează RIA Novosti.


Printre persoanele care au compărut în fața completului de judecată alături de fostul șef al statului se numără o serie de lideri ai mișcării Frații musulmani, formațiune care a ieșit câștigătoare în mai multe alegeri după căderea regimului fostului lider Hosni Mubarak la începutul anului 2011.


Inculpații sunt acuzați de 'spionaj în beneficiul organizației internaționale Frații musulmani, al brațului său armat și Hamas', mișcarea islamistă palestiniană, care controlează în prezent Fâșia Gaza.


Unii dintre aceștia sunt acuzați direct de 'acte teroriste în țară vizând bunuri și instituții', precum și de încercarea de a 'semăna haos, în alianță cu grupări jihadiste'.


Acesta este unul dintre cele patru procese angajate împotriva fostului președinte și numeroșilor săi aliați, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Actual : Baie de sânge la Cairo!
Pagina a fost generata in 0.4386 secunde