François Hollande: Franța nu insultă pe nimeni atunci când își apără ideile

72
1
François Hollande: Franța nu insultă pe nimeni atunci când își apără ideile - franoishollande-1421741238.jpg

Articole recomandate

Președintele francez François Hollande a dat asigurări, luni, că Franța nu insultă pe nimeni atunci când își apără ideile, evocând, cu jumătate de gură, manifestațiile din lume contra publicării unei caricaturi cu profetul Mahomed în ultima ediție a reviste satirice Charlie Hebdo, transmite Mediafax.ro.

"Nu insultăm pe nimeni atunci când ne apărăm ideile, atunci când proclamăm libertatea, dimpotrivă, îi respectăm pe toți cei cărora se adresează ideile noastre", a declarat președintele francez, care s-a exprimat cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Agenției France Presse.

"Franța nu dă lecții niciunei țări, dar nu acceptă vreo intoleranță", a subliniat el, precizând că "drapelul francez rămâne acela al libertății".

Manifestațiile împotriva Charlie Hebdo au continuat luni, după un weekend marcat de revolte violente în Niger, soldate cu zece morți.



După atentatul de la sediul din Paris al Charlie Hebdo, produs la 7 ianuarie și soldat cu 12 morți, sute de mii de persoane au manifestat luni în Cecenia, o republică musulmană din Caucazul rus, împotriva publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed.

Alte manifestații de același tip au avut loc în Afganistan, în Pakistan, în Iran sau la Gaza.



Comentează știrea

m16
20 ianuarie 2015
Serios ???

Nu, Franta nu insulta pe nimeni, doar ca-si baga #$%& in religia a milioane de oameni. Daca si asta e libertate de exprimare inseamna ca ceasca a fost democrat convins. Chiar asa greu o fi mah sa o lase si astia mai moale cu caricaturile alea si cu caterinca ? Deh, ce sa-i faci, cateodata primesti ce meriti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9128 secunde