Francois Hollande a fost primit de Obama la Casa Albă

72
Francois Hollande a fost primit de Obama la Casa Albă - franoishollandebarackobama-1392137019.jpg
Statele Unite și Franța cooperează în acțiunile de combatere a terorismului, a declarat președintele francez, Francois Hollande, după întrevederea pe care a avut-o cu președintele SUA, Barack Obama, potrivit Mediafax.ro.
Președintele francez Francois Hollande a sosit marți dimineață la Casa Albă, unde a fost primit de omologul său american, Barack Obama, și de soția sa, Michelle, în cea de-a doua zi a vizitei de stat a liderului de la Paris în Statele Unite, relatează AFP.

Președinții Hollande și Obama au ascultat imnurile naționale, iar ulterior vor începe discuțiile în Biroul Oval.
Ziua se va încheia cu un fastuos "dineu de stat" la care sunt așteptați aproximativ 300 de invitați.
Președintele Francois Hollande a sosit luni la Washington, iar la scurt timp a plecat în compania lui Barack Obama, la bordul Air Force One, pentru o vizită de câteva ore la domeniul Monticello, ridicat de Thomas Jefferson, unul dintre primii reprezentanți diplomatici ai SUA la Paris.
Vizita lui Francois Hollande la Washington este cea de-a șasea vizită de stat a unui președinte francez în SUA din 1958, după cele efectuate de Charles de Gaulle, în 1960, Georges Pompidou, în 1970, Valery Giscard d'Estaing, în 1976, Francois Mitterrand, în 1984 și Jacques Chirac, în 1996.
Fostul președinte Nicolas Sarkozy s-a aflat în 2007 la Washington pentru o vizită de lucru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5783 secunde