Franța a intervenit în forță în Mali. Un pilot a fost ucis

546
Franța a intervenit în forță în Mali. Un pilot a fost ucis - frantamali-1358089734.jpg
Militari francezi au intervenit, inclusiv cu avioane și elicoptere, pentru a ajuta trupele din statul african Mali să combată insurgenții islamiști care dețin controlul asupra zonelor din nordul acestei țări, potrivit AFP. Un pilot francez a murit pe noul front deschis în lupta Occidentului cu insurgenții. 


Locotenentul Damien Boiteux, pilot de elicopter al armatei franceze, a murit în timpul intervenției de vineri, din nordul țării africane. Sângeroasa campanie s-a încheiat cu un succes al trupelor franceze și al celor guvernamentale, care au preluat controlul orașului Konna. În jur de 100 de insurgenți islamiști ar fi fost uciși în timpul atacurilor.

"Decizia de a oferi asistență financiară a fost luată de comun acord cu președintele din Mali, Dioncounda Traoré", a afirmat Francois Hollande.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut o intervenție rapidă a trupelor africane împotriva insurgenților islamiști care dețin controlul asupra unor regiuni din nordul Mali. Grupări islamiste care au legături cu rețeaua teroristă Al-Qaida ocupă partea de nord a statului Mali din aprilie 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.741 secunde