Franţa a livrat trei avioane cu ajutoare pentru Gaza şi are nave militare în estul Mediteranei

408
Franţa a livrat trei avioane cu ajutoare pentru Gaza şi are nave militare în estul Mediteranei - 1-1699260426.jpg
Trei avioane franceze cu 54 de tone de ajutoare pentru Gaza au sosit în Egipt, week-end-ul trecut, iar Franţa are trei nave militare în estul Mării Mediterane gata să răspundă la evoluţia situaţiei, au declarat înalţi oficiali, informează agenţia Reuters.

Anunţurile au fost făcute în contextul în care ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, a cerut un „armistiţiu umanitar imediat” în timpul unei călătorii la Doha şi a avertizat împotriva extinderii conflictului în regiune. Israelul a respins apelurile internaţionale repetate de încetare a focului.

Ajutorul francez a fost livrat la sfârşitul săptămânii de două avioane Airbus A400M, care sunt parţial blindate.

Ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, a menţionat ulterior sosirea unui al treilea avion cu ajutoare A400M.

„Acest transport umanitar, care este destinat populaţiei civile din Fâşia Gaza, conţine medicamente, ajutoare alimentare, generatoare”, a explicat comandantul unuia dintre avioane, locotenent-colonelul Nicolas.

Un port elicopter francez, „Tonnerre”, care are facilităţi de asistenţă medicală, şi două nave militare se află în Marea Mediterană. Acestea fac parte dintr-un „aparat robust şi versatil care este capabil să integreze evoluţiile situaţiei din regiune”, au precizat reprezentanţii armatei franceze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3319 secunde