Franța: Campania electorală suspendată în urma atacului de la Toulouse

315
Franța: Campania electorală suspendată în urma atacului de la Toulouse - hhhh-1332226196.jpg
Președintele Nicolas Sarkozy, candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc luna viitoare în Franța, a anunțat că își suspendă campania electorală 'cel puțin până miercuri', în urma atacului comis împotriva unui colegiu evereiesc din Toulouse, ceilalți candidați confirmând, la rândul lor, că-și vor suspendă campania electorală pentru a se deplasa la locul atentatului, transmite AFP.

'Îmi suspend participarea la campania electorală cel puțin până miercuri', data funeraliilor soldaților francezi uciși la Toulouse și Montaban, a declarat șeful statului francez într-o alocuțiune susținută la Elysee, confirmând că aceeași persoană se află la originea tuturor acestor atacuri. 'Nu știm care sunt motivațiile acestui criminal', a mai afirmat Sarkozy, considerând că 'motivația antisemită pare evidentă' în cazul atacului împotriva colegiului evreiesc.

'Cât despre soldații noștri, știm că doi dintre ei erau musulmani și un al treilea antilez, dar nu cunoaștem motivațiile atacului, deși ne putem imagina că rasismul și nebunia ucigașă pot fi legate', a adăugat liderul de la Elysee, referindu-se la uciderea soldaților francezi.

O persoană care se deplasa pe un scooter a ucis luni trei copii și pe profesorul lor într-un colegiu evereiesc din orașul Toulouse, după ce în ultima săptămână a mai asasinat trei militari francezi în atacuri realizate în același mod tot la Toulouse și în orașul învecinat Montauban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Martie 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în Mexic
Pagina a fost generata in 1.5481 secunde