Franţa. Un atacator a ucis cu cuţitul un profesor şi a rănit grav alte două victime la un liceu din Arras

211
Franţa. Un atacator a ucis cu cuţitul un profesor şi a rănit grav alte două victime la un liceu din Arras - atacarmatfranta610x425-1697195576.jpg

Articole recomandate

Un atacator a ucis cu cuţitul un profesor şi a rănit grav alte două victime, într-un liceu din oraşul francez Arras, vineri în jurul orei locale 11 dimineaţa, a anunţat ministrul de interne al Franţei, Gerald Darmanin.


Într-un mesaj în reţeaua X, preluat de Reuters, el a precizat că în localitate, reşedinţa departamentului Pas-de-Calais din nordul ţării, este în curs o operaţiune a poliţiei.


Mai multe detalii a dat televiziunea BFMTV, citată de asemenea de Reuters. Potrivit unor surse din poliţie ale acesteia, atacatorul a strigat "Allah Akbar" şi a fost ulterior arestat.


Bilanţul atacului de la liceul Gambetta, cu un număr neprecizat de răniţi, a fost anunţat de prefectură. Unul din cei răniţi grav este un agent de securitate, lovit cu cuţitul de mai multe ori, a afirmat o sursă din poliţie a AFP. Niciun licean nu se numără printre victime.


Darmanin a confirmat arestarea suspectului.


Încă neconfirmată oficial este identitatea acestuia: presa a vehiculat informaţia că ar fi vorba de un cecen cunoscut ca islamist radical, care prezenta un risc ridicat.


Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să ajungă la Arras. Adunarea Naţională a anunţat că îşi suspendă lucrările în semn de solidaritate cu victimele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4412 secunde