Ajutor pentru Maroc. Preşedintele Franţei denunţă „polemicile care nu au niciun motiv să existe”

361
Ajutor pentru Maroc. Preşedintele Franţei denunţă „polemicile care nu au niciun motiv să existe” - 1-1694591257.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat „polemicile care nu au niciun motiv să existe” legate de relaţia bilaterală dintre Franţa şi Maroc, în contextul în care Rabatul nu a acceptat până în prezent ajutorul propus de Paris, după cutremurul devastator din regiunea Marrakech, notează agenţia AFP.

„În mod evident, este la latitudinea Majestăţii Sale Regele şi a guvernului Marocului, într-o manieră pe deplin suverană, să organizeze ajutorul internaţional şi, prin urmare, suntem la dispoziţia alegerii lor suverane”, a declarat Emmanuel Macron. „Este ceea ce am făcut din prima secundă într-un mod complet normal şi de aceea mi-aş dori ca toate controversele care provoacă diviziuni, care complică lucrurile în acest moment deja atât de tragic, să înceteze din respect pentru toţi”, a adăugat el.

Rabatul a anunţat că a acceptat sprijinul a patru ţări (Spania, Marea Britanie, Qatar şi Emiratele Arabe Unite), dar nu a solicitat ajutorul francez, stârnind imediat multe întrebări.

Relaţiile dintre Maroc şi Franţa, fostă putere colonială unde trăieşte o importantă diasporă marocană, sunt tensionate de când Emmanuel Macron încearcă să se apropie de Algeria, care a rupt relaţiile diplomatice cu Rabatul în 2021, acuzat de „acte ostile”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.503 secunde