Preşedintele Macron prezintă un plan de mutare a producţiei de medicamente în Franţa

166
Preşedintele Macron prezintă un plan de mutare a producţiei de medicamente în Franţa - 1-1686728801.jpg
Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că intenţionează să mute în Franţa producţia a circa 50 de medicamente esenţiale, pentru ca sistemul de sănătate să poată face faţă penuriilor de produse de largă utilizare cum ar fi antibioticele sau chiar paracetamolul, transmite agenţia AFP.

În cursul unei vizite în departamentul Ardeche din sud, şeful statului s-a referit la produsele farmaceutice „pentru care s-a dovedit dependenţa noastră de importuri extra-europene” şi pentru care este necesară relocalizarea producţiei.

Pentru 25 de medicamente, producţia va fi mutată în Franţa sau crescută semnificativ încă din următoarele săptămâni, a precizat preşedintele.

Există medicamente produse deja pe plan intern, însă în cantităţi insuficiente faţă de cerere, a explicat un consilier al preşedinţiei franceze. Statul va susţine opt proiecte de mutare, care necesită investiţii totale de peste 160 de milioane de euro, a arătat el. Sunt vizate amoxicilina produsă de compania britanică GSK la Mayenne, unele produse strategice pentru anestezie şi reanimare, analgezice din familia morfinei şi medicamente oncologice.

Unul din proiecte se referă chiar la laboratorul Aguettant din Champagne, vizitat recent de Macron. Preşedintele a promis că, în zilele următoare, se va aloca o primă tranşă de fonduri, de 50 de milioane de euro, pentru astfel de proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1978 secunde