Prim-ministrul francez pledează pentru un dialog paşnic cu Italia

122
Prim-ministrul francez pledează pentru un dialog paşnic cu Italia - 1-1683447774.jpg

Articole de la același autor

Premierul francez Elisabeth Borne a pledat pentru un dialog paşnic între Franţa şi Italia, a doua zi după declaraţiile ministrului de Interne Gerald Darmanin privind incapacitatea Romei de a gestiona imigraţia, care a provocat o criză între cele două ţări, informează agenţia AFP.

„Aş dori să repet că Italia este un partener esenţial al Franţei, că relaţia noastră se bazează pe respect reciproc şi că vom favoriza consultarea şi un dialog paşnic pentru a continua să lucrăm împreună”, a argumentat prim-ministrul francez.

Ea a fost întrebată despre posibilitatea ca Franţa să prezinte scuze Italiei, la închierea unei întâlniri la Paris cu premierul belgian Alexander De Croo, dedicată cooperării dintre cele două ţări.

„Sunt 100% de acord, şi pentru noi Italia este un partener important”, a declarat De Croo după răspunsul scurt al omologul său francez.

Darmanin a estimat că premierul italian Giorgia Meloni este „incapabilă să rezolve problemele migratorii pentru care a fost aleasă”. Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani şi-a anulat apoi vizita la Paris, solicitând scuze ministrului francez de Interne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.534 secunde