Ediţia a VII-a a Concursului Național "Piano Art" va fi organizată la Constanţa

24826
Ediţia a VII-a a Concursului Național
Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 10-11 iunie 2023, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin”, cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Pian „Piano Art”. Competiția se adresează elevilor talentați și dornici de afirmare care, în paralel cu învățământul general obligatoriu, studiază pianul.

Potrivit organizatorilor, concursul devenit deja unul cu tradiție la malul mării le oferă copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani prilejul de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui juriu alcătuit din somități din domeniul cultural-artistic și didactic, contribuind, totodată, la dezvoltarea capacității lor intelectuale.

„O astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale. De altfel, studierea unui instrument precum pianul este nu doar o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber, ci și extrem de benefică în formarea bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței. În special frecventarea unor cursuri de pian în instituții abilitate și prezentarea la un concurs creează un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite”, au precizat reprezentanţii Centrului „Teodor T. Burada.

Precizăm că participanţii la concurs vor evolua pe scenă având la dispoziție un pian de concerte „Boston”, care face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”, instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din întreaga lume.

Potrivit regulamentului, sunt invitați să participe la concurs elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, ce vor fi executate din memorie. Durata pieselor diferă de la o categorie la alta. Ordinea prezentării pieselor din program este la libera alegere a concurentului. Pentru cei interesaţi, regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul instituției www.cctb.ro, secțiunea anunțuri.

Documentele necesare înscrierii la concurs se pot trimite și prin poștă

Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta li se recomandă participanţilor să nu trimită partiturile pieselor interpretate.

Documentele necesare înscrierii la concurs se pot trimite și prin poștă (data limită de trimitere este 2 iunie, pe adresa Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” -strada Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța, având mențiunea pe plic: Concursul „Piano Art”. Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact pentru înscrieri este Cătălina Ivan, ea putând fi contactată la numerele de telefon 0241. 619.293, 0786.086.995 sau la adresa de e-mail [email protected]. Toți cei care doresc să participe la concurs vor trimite, până la data de 5 iunie.2023, pe adresa de email [email protected] următoarele documente: fișa de concurs completată cu toate datele solicitate de către organizator; anexa pentru prelucrarea datelor cu caracter personal; copie certificat de naștere/copie carte de identitate; copie a dovezii achitării taxei de participare în valoare de 100 lei achitată în contul RO96TREZ23121G335000XXXX.

Conform regulamentului, nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică, iar nerespectarea condițiilor de mai sus va avea ca efect eliminarea din concurs. Referitori la intrarea în concurs, aceasta se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util. În urma deliberării juriului, se vor acorda premii concurenților în cadrul Galei Concursului de duminică, 11 iunie 2023, iar ca un element de noutate la ediția din acest an, marele câștigător va fi răsplătit și cu un premiu în bani. Astfel, marele premiu constă într-un trofeu + medalie + diplomă + remunerație (1.500 lei). În plus, câștigătorul va avea și un recital în cadrul ediției următoare. De asemenea, câştigătorul premiului I va obţine o diplomă de excelență (medalie + diplomă), premiul II - diplomă de merit (medalie + diplomă), premiul III - diplomă de onoare (medalie + diplomă). De precizat că se pot acorda și premii speciale pentru interpretarea unei piese de gen.

Rezultatele jurizării concursului vor fi făcute publice pe site-ul www.cctb.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde