Preşedinta Maia Sandu: „Obiectivul nostru este ca Moldova să fie până în 2030 membru cu drepturi depline al UE”

4110
Preşedinta Maia Sandu: „Obiectivul nostru este ca Moldova să fie până în 2030 membru cu drepturi depline al UE” - 1-1684741120.jpg

Articole de la același autor

Obiectivul Republicii Moldova este ca până în 2030 să devină membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, a declarat preşedinta Maia Sandu. Ea a spus, cu prilejul mitingului pro-european desfăşurat la Chişinău, că integrarea în Uniunea Europeană este unica şansă ca Moldova să se dezvolte şi „să nu trăiască în şantajul rusesc, în sărăcie şi corupţie”.

„Proiectul nostru de ţară şi obiectivul nostru este ca Moldova să fie până în 2030 membru cu drepturi depline al familiei europene. Avem susţinerea Uniunii Europene în acest drum şi asta o cere poporul Republicii Moldova. A cerut-o de fiecare dată când a ieşit în stradă să-şi apere drepturile, a cerut-o la alegeri, o cere acum când, iarăşi, ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei. Europa este mai mult decât o lozincă politică, Europa este un mod de viaţă, un vis care trebuie să devină realitate şi este şansa poporului nostru să trăiască în pace, în linişte şi în belşug”, a transmis Maia Sandu.

Ea a subliniat, în faţa a peste 75.000 de persoane, că „moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori, aşa cum suntem astăzi, ci şi în acte”.

„Timp de 34 de ani au încercat să ne blocheze viitorul, să ne dezbine, să ne ţină în sărăcie, să ne şantajeze, au vrut să fim dependenţi, au vrut să îngheţăm, să cădem. Dar noi am rezistat, în pofida tuturor piedicilor! Am rămas o ţară cu oameni liberi, o ţară democratică, o ţară care-şi merită locul în Uniunea Europeană. Suntem un popor demn, spunem ce vrem şi suntem fermi în deciziile care ţin de ţara noastră. Acest lucru l-au dorit şi părinţii noştri, şi toţi cei care au apărat Moldova prin sacrificii şi cu fruntea sus”, a adăugat preşedinta Republicii Moldova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.504 secunde