Maria Zaharova: Noi discuţii între Armenia şi Azerbaidjan, vineri, la Moscova

2625
Maria Zaharova: Noi discuţii între Armenia şi Azerbaidjan, vineri, la Moscova - 1-1684395805.jpg
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului se vor întâlni, vineri, 19 mai, la Moscova, pentru negocieri de pace, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre cele două ţări caucaziene, în pofida eforturilor de mediere internaţională în creştere, informează agenţia AFP.

„Pe 19 mai, Moscova va găzdui o întâlnire tripartită şi întâlniri bilaterale separate între miniştrii de externe ai Rusiei, Serghei Lavrov, Armeniei, Ararat Mirzoyan, şi Azerbaidjanului, Djeyhun Bayramov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Aceste discuţii au loc într-un context de tensiuni reînnoite între Armenia şi Azerbaidjan, care îşi dispută controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, o regiune populată în principal de armeni care s-a separat de Baku cu ajutorul Erevanului.

Armenia şi Azerbaidjan au purtat două războaie în ultimii 30 de ani. Ultimul, în 2020, s-a încheiat cu o victorie zdrobitoare pentru Azerbaidjan, care a preluat mai multe teritorii din jurul enclavei.

În pofida unei încetări a focului mediate de Moscova, ciocniri izbucnesc în mod regulat la graniţa dintre Armenia şi Azerbaidjan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3404 secunde