Săptămâna încoronării oficiale / Regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla, primiţi la Palatul Westminster

1836
Săptămâna încoronării oficiale / Regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla, primiţi la Palatul Westminster - 1-1683106108.jpg

Articole de la același autor

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a primit pe Regele Charles al III-lea la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, pentru o recepţie înainte de încoronarea oficială de sâmbătă, 6 mai, informează agenţia EFE.

Îmbrăcat într-un costum albastru închis, monarhul în vârstă de 74 de ani a intrat în clădirea legislativului însoţit de preşedintele Camerei Comunelor (camera inferioară), Lindsay Hoyle, şi de preşedintele Camerei Lorzilor (camera superioară), John McFall.

Peste 600 de parlamentari din ambele Camere ale Parlamentului s-au adunat în holul de intrare al palatului pentru a-l întâmpina pe Regele Charles al III-lea şi pentru a asista la interpretarea imnului naţional de către fanfara Royal Air Force.

În timpul recepţiei, regele, care are un program extrem de încărcat în zilele premergătoare încoronării, l-a salutat pe liderul opoziţiei britanice, laburistul Keir Starmer, şi a discutat cu parlamentarii despre interese comune, precum agricultura, afacerile şi comunităţile locale, potrivit Palatului Buckingham.

Regina consoartă Camilla s-a alăturat ulterior evenimentului şi a vorbit, de asemenea, parlamentarilor despre „alfabetizare, violenţă domestică şi osteoporoză”, conform Casei Regale.

Pentru parlamentarii care nu pot asista sâmbătă la încoronare, aceasta este o oportunitate de a o întâlni pe Majestatea Sa, a declarat preşedintele Camerei Comunelor.

În cursul săptămânii, Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu mai mulţi lideri din Commonwealth, printre care premierul Australiei, Anthony Albanese, omologul său canadian, Justin Trudeau, şi şeful guvernului din Noua Zeelandă, Chris Hipkins.

XXX

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, care va avea loc sâmbătă, va fi cea mai mare etalare de fast care va putea fi văzută într-o generaţie în Regatul Unit şi va oferi un impuls economiei britanice, au anunţat organizatorii şi Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Charles, alături de soţia lui, Camilla, vor fi încoronaţi la Westminster Abbey din Londra în cadrul unui eveniment istoric ale cărui origini au o vechime de peste 1.000 de ani şi la care vor participa mii de militari într-o procesiune care se va întinde pe o distanţă de peste un kilometru şi jumătate prin centrul Londrei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4319 secunde