Japonia se pregăteşte să deverseze în ocean apa tratată de la Fukushima

2948
Japonia se pregăteşte să deverseze în ocean apa tratată de la Fukushima - 1-1691396089.jpg

Articole de la același autor

Japonia ia în considerare începerea deversării în ocean a apei tratate de la Fukushima între sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, după un summit trilateral cu Statele Unite şi Coreea de Sud, au declarat, luni, 7 august, surse guvernamentale, citate de agenţia EFE.

„Japonia a spus că momentul deversării apei va fi între primăvara şi vara acestui an şi nu s-a schimbat nimic în această privinţă. Vom lua decizia atunci când măsurile de siguranţă vor fi confirmate, dar nu putem vorbi încă despre o dată anume”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, într-o conferinţă de presă.

Deversarea ar putea începe imediat ce premierul japonez Fumio Kishida se va întoarce de la un summit trilateral, pe 18 august, la Camp David, locul de relaxare al preşedinţilor SUA, în apropiere de Washington.

„Le-am explicat pescarilor şi companiilor locale despre siguranţa procesului. Pentru a răspunde preocupărilor şi solicitărilor acestora, vom continua să luăm măsuri de securitate şi de asistenţă pentru activitatea lor de acum încolo”, a continuat Matsuno.

Anunţul Japoniei survine după ce, pe 4 iulie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a aprobat planul guvernului de la Tokyo de a deversa în mare apa tratată de la centrala Fukushima şi a declarat că măsurile luate de ţara asiatică sunt în concordanţă cu standardele internaţionale de siguranţă relevante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5339 secunde