Japonia a adoptat o lege controversată ce facilitează expulzarea solicitanţilor de azil

105
Japonia a adoptat o lege controversată ce facilitează expulzarea solicitanţilor de azil - 1-1686295085.jpg

Articole de la același autor

Japonia a adoptat o lege foarte controversată asupra imigraţiei, menită să amelioreze condiţiile pentru solicitanţii de azil, potrivit guvernului, dar care autorizează de asemenea expulzarea de persoane ale căror cereri au fost respinse de mai multe ori, informează agenţia AFP.

Solicitanţii de azil puteau să rămână în Japonia în timpul examinării cererii lor, indiferent de numărul lor de tentative de a obţine drept de azil. De acum încolo, ei vor putea fi expulzaţi după trei refuzuri, conform acestei reforme a legii, adoptate în pofida unei puternice opoziţii din partea Parlamentului, precum şi a avocaţilor şi apărătorilor drepturilor civile.

Textul „îi va proteja pe cei care trebuie să fie protejaţi, tratând în acelaşi timp cu stricteţe persoanele care au încălcat regulile”, a declarat ministrul nipon al justiţiei, Ken Saito.

„Numeroase persoane abuzează de sistemul de solicitare de azil pentru a evita expulzarea, chiar dacă ele nu fug din calea unui pericol sau de o persecuţie”, a apreciat ministrul.

Anul trecut, Japonia a acceptat doar 202 refugiaţi din circa 12.500 de solicitanţi de azil şi a autorizat de asemenea 1.760 de persoane să rămână în ţară din „considerente umanitare”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3484 secunde