Klaus Iohannis: "Relaţiile cu Japonia vor fi ridicate la nivel de parteneriat strategic în 2023"

115
1
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că 2023 va fi un an important pentru revigorarea relaţiilor României cu prietenii şi partenerii tradiţionali din Asia de Sud şi Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină.

„2023 va marca ridicarea relaţiilor cu Japonia la un nivel superior, de parteneriat strategic. Vom continua amplificarea relaţiei cu Coreea de Sud, cu care celebrăm 15 ani de parteneriat strategic, vom lucra pentru consolidarea parteneriatului extins cu India, precum şi a relaţiei cu Vietnam. La 75 de ani de relaţii neîntrerupte cu statul Israel, vom lucra împreună pentru a da şi mai multă consistenţă cooperării noastre bilaterale, de natură strategică. 


Ne propunem să intensificăm seria de contacte la nivel înalt cu statele din Golf, cu Egiptul, Iordania şi ţările din Magreb, precum şi cu statele africane sub-sahariene, care să ducă la relansarea prezenţei României în Africa. Este timpul să adoptăm o nouă abordare a acestui continent crucial pentru viitorul omenirii, inclusiv printr-o nouă strategie a României pentru Africa. Totodată, dorim să transmitem un semnal puternic partenerilor şi prietenilor noştri latino-americani şi caraibieni privind hotărârea României de a contribui la dinamizarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale”, a transmis preşedintele Iohannis la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.Comentează știrea

Ismail
18 ianuarie 2023
revigorarea relatiei cu Japonia

Luatil si pe Terente,marele paralamentar roman la Europa.Ne a facut de Kakao cu Prim minstru al Japoniei cand ne avizitat la 100 de ani.Toti prostovani la noi mari politicieni.nu mai vorbim de pregatire.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5933 secunde