Constanța, în rândul orașelor europene. "Rastele pentru biciclete şi marcaje moto pe carosabil"

738
Constanța, în rândul orașelor europene.

Articole de la același autor

Consilierul local PNL Constanţa Mihaela Andrei are câteva proiecte interesante pentru acest început de an şi este foarte posibil ca ele să fie introduse pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local cât mai curând.

Primul dintre acestea este amplasarea unor rastele inteligente pentru biciclete în municipiul Constanţa, în dreptul sau lângă instituţiile publice. Acest lucru îi va ajuta pe cetăţenii oraşului să se deplaseze mai uşor cu bicicleta, evitând traficul infernal, atunci când trebuie să ajungă la aceste instituţii publice. Totodată, aflate în aceste rastele, bicicletele se vor afla în siguranţă maximă.


Este vorba despre un parteneriat care ar urma să fie făcut de administraţia locală din Constanţa cu supermarketurile şi alţi agenţi economici pentru cei care deţin terenuri private în apropierea acestora. Pe aceste terenuri se vor amplasa rastelele şi, totodată, vor fi acordate şi unele facilităţi pentru cei care dovedesc că sunt proprietarii bicicletelor.

Astfel de rastele vor fi amplasate şi în curtea tuturor şcolilor şi liceelor din oraşul Constanţa.
 

„Vrem să demarăm un proiect pentru achiziţionarea unor containere în scopul depozitării bicicletelor exact aşa cum se întâmplă în alte oraşe civilizate. De asemenea, vom monta astfel de rastele şi lângă blocuri. De cele mai multe ori, achiziţionarea unei biciclete sau a unui scuter electric este evitată de către locatari pe motiv că nu există spaţiu de depozitare în siguranţă”, a declarat Mihaela Andrei.


Tot ea a vorbit şi despre o aplicaţie pe care fiecare cetăţean să o aibă pe gadget-ul pe care îl foloseşte şi, printr-un simplu click, acesta să poată vizualiza unde sunt amplasate rastele în oraşul Constanţa, care este distanţa de la locul în care se află până la destinaţie, dacă sunt locuri libere în locaţia dorită şi aşa mai departe.


Prin această aplicaţie cu rastele inteligente se poate dovedi că s-a parcat bicicleta într-o locaţie anume de lângă cafenele, teatru, la serviciu, la şcoală sau în alte locuri de acest gen.


Pentru cei care vor deţine această aplicaţie se pot oferi diferite facilităţi cum ar fi discounturi la masa servită, premii la şcoală sau la liceu sau chiar reducere la momentul cumpărării biletului la teatru.

„În acest fel putem evita accidentele cumplite”

Mihaela Andrei a propus şi un alt doilea proiect inedit prin care traficul ar putea fi fluidizat. Este vorba despre anumite marcaje pe carosabil pentru motociclişti sau biciclişti.

„Este un proiect foarte important pentru oraşul nostru. În acest fel putem evita accidentele cumplite. Este un exemplu luat din ţările străine şi cred că este cazul ca şi la noi să se întâmple acest lucru. Practic, motocicliştii nu vor mai sta între maşini la semafor, riscând astfel să fie accidentaţi. Vor sta în acest spaţiu special amenajat, acolo unde vor fi în siguranţă. Marcajele ar putea să apară după ce se va termina cu asfaltarea în oraş. Dacă nu reuşim să punem în tot oraşul, măcar să o facem în intersecţiile cele mai mari şi importante. Este un proiect de suflet al meu şi sper din toată inima să fie implementat”, a spus Mihaela Andrei.


Marcajul ar urma să fie desenat la doi metri înaintea trecerii de pietoni şi el va fi destinat pentru motociclete şi scutere. În acest spaţiu se vor opri doar motocicletele şi scuterele ajunse în faţă la semafor. Astfel, plecarea de la semafor ar fi mai sigură decât dintre maşini, şoferii îşi vor aminti la fiecare intersecţie de existenţa acestor categorii de vehicule, iar rata accidentelor ar scădea mult. În plus, ar conştientiza participanţii la trafic că este legal să se poată depăşi maşina la semafor dacă motocicleta sau scuterul se află pe aceeaşi bandă și s-ar crea cu siguranţă mai multe culoare, iar maşinile n-ar mai sta în zig-zag pe bandă pentru a avea vizibilitate în faţă.


Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care cresc impactul vizual asupra participanţilor la trafic vulnerabili, pentru reducerea numărului de accidente rutiere, precum şi asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public.

Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere la toate intersecţiile semaforizate din municipiul Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4881 secunde