Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire

118
Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire - muscatura1-1640533420.jpg

Articole de la același autor

O mușcătură deschisă este o problemă dentară des întâlnită în cabinetele medicilor dentiști, atât în rândul copiilor, cât și la adulți. De fapt, susțin specialiștii, aceasta este o problemă, care, în afară de aspectul estetic care o caracterizează, poate modifica sănătatea bucală și calitatea vieții persoanei afectate. De fapt, mușcătura deschisă este un tip de malocluzie ce apare atunci când dinții superiori nu reușesc să intre în contact cu dinții inferiori corespunzători. Această incapacitate face să apară un spațiu vizibil între arcade. Potrivit dr. Mihaela Andrei, aceasta se observă mai frecvent în zona anterioară a gurii, mai ales atunci când nu există nici un contact între caninii și incisivii superiori și cei inferiori. Cu toate acestea, poate apărea în orice sector al cavității bucale, chiar și la nivelul molarilor. După cum am menționat deja, principalul simptom al acestei afecțiuni este spațiul vizibil dintre dinții superiori și inferiori.

Din păcate, acest lucru generează un inconvenient estetic, mai ales dacă afecțiunea apare în sectorul anterior, deoarece zâmbetul este neregulat.

Mai mult decât atât, dincolo de problema fizică, mușcătura deschisă poate provoca și alte probleme de sănătate. Dintre acestea menționăm doar câteva: modificări ale sănătății din cauza mușcăturii deschise, dificultăți de vorbire. Drept urmare, unii pacienții cu mușcătură deschisă pot fi incapabili să pronunțe corect unele foneme din cauza lipsei unei poziționări adecvate a limbii. În același timp, ei se confruntă cu probleme de mestecare și înghițire, tendința de respirație pe gură etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7303 secunde