Consilierul local Mihaela Andrei propune un nou proiect. Marcaje pe carosabil pentru motociclişti

1107
Consilierul local Mihaela Andrei propune un nou proiect. Marcaje pe carosabil pentru motociclişti - fondmihaelaandrei-1667485164.jpg
De-a lungul timpului în Constanţa au existat nenumărate accidente în care au fost implicaţi motociclişti, fie că acestea s-au petrecut din vina lor, fie din vina altcuiva. Administraţia locală încearcă de câţiva ani să găsească o rezolvare în acest sens, iar acum, în sfârşit, acest lucru s-a întâmplat.

Consilierul local PNL, Mihaela Andrei, a iniţiat un proiect pe care l-a şi depus la Primăria Constanța, cu numele „Marcaj moto la semafor”.

Proiectul a fost depus iniţial în anul 2018, însă până în prezent nu s-a concretizat nimic şi acum a fost reluat.

„Este un proiect foarte important pentru oraşul nostru. În acest fel putem evita accidentele cumplite. Este un exemplu luat din ţările străine şi cred că este cazul ca şi la noi să se întâmple acest lucru. Practic, motocicliştii nu vor mai sta între maşini la semafor, riscând astfel să fie accidentaţi. Vor sta în acest spaţiu special amenajat, acolo unde vor fi în siguranţă. Marcajele ar putea să apară după ce se va termina cu asfaltarea în oraş. Dacă nu reuşim să punem în tot oraşul, măcar să o facem în interescţiile cele mai mari şi importante. Este un proiect de suflet al meu şi sper din toată inima să fie implementat”, a declarat pentru Cuget Liber Mihaela Andrei.

Marcajul ar urma să fie desenat la doi metri înaintea trecerii de pietoni şi el va fi destinat pentru motociclete şi scutere. În acest spaţiu se vor opri doar motocicletele şi scuterele ajunse în faţă la semafor. Astfel, plecarea de la semafor ar fi mai sigură decât dintre maşini, şoferii îşi vor aminti la fiecare intersecţie de existenţa acestor categorii de vehicule iar rata accidentelor ar scădea mult. În plus, ar conştientiza participanţii la trafic că este legal să se poată depăşi maşina la semafor dacă motocicleta sau scuterul se află pe aceeaşi banda și s-ar crea cu siguranţă mai multe culoare, iar maşinile n-ar mai sta în zig-zag pe bandă pentru a avea vizibilitate în faţă.

„Străzile municipiului Constanţa sunt utilizate de toţi deţinătorii de vehicule de pe raza municipiului Constanţa, alimentând traficul care se desfăşoară pe aceste străzi. Acest trafic diversificat, animat de vehicule care circulă cu viteze diferite şi de gabarite diferite, poate da naştere, şi adesea o face, la blocaje în trafic şi accidente care se soldează cu victime omeneşti”, a mai spus Mihaela Andrei.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care cresc impactul vizual asupra participanţilor la trafic vulnerabili, pentru reducerea numărului de accidente rutiere precum şi asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public.

Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere la toate intersecţiile semaforizate din municipiul Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3378 secunde