Petre Enciu, un nou pas spre construirea Spitalului de Pediatrie, „Sănătatea mamei şi a copilului”

10356
Petre Enciu, un nou pas spre construirea Spitalului de Pediatrie, „Sănătatea mamei şi a copilului” - enciu-1670513132.PNG
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a depus la finanțare în Programul Național de Redresare și Reziliență proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie „Sănătatea mamei și a copilului” de care se va bucura Județul Constanța, după mai bine de jumătate de veac de când investițiile în infrastructura publică de sănătate au lipsit.

„Investiția este și una record, ridicându-se la 150 de milione de euro, iar ambiția noastră este să atragem bani din PNRR pentru a o finanța, cu termen strict de finalizare, și anume, sfârșitul anului 2026.

Ne confruntăm cu o nevoie acută de spații noi, construite la standardele actuale, în care să se desfășoare actul medical în județul nostru și în România în general. Acest lucru a fost cerut de către publicul din România în ultimele decenii la modul obsesiv, iar statul trebuie să se mobilizeze fără întârziere pentru a aloca fonduri și a prioritiza astfel de investiții.

Sunt mândru că echipa pe care o coordonez a reușit să obțină un studiu de fezabilitate excelent, realizat de buni profesioniști în domeniul proiectării spitalelor, a scris acest proiect, a reușit să depună la finanțare și sunt sigur că vom obține un punctaj excelent pentru concurența ce se va derula la nivel național pentru cei peste 1.7 miliarde euro puși la bătaie prin programul de finanțare”, a declarat Petre Enciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2195 secunde