Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu: "Vrem să extindem Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean"

999
1
Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu:

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Judeţean Constanţa deţine o Unitate de Primiri Urgenţe destul de modernă, însă aceasta poate fi îmbunătăţită în viitorul apropiat. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, s-a ocupat personal de acest obiectiv şi nu a dat greş. Mai exact, săptămâna trecută a fost semnat un contract pentru redimensionarea acestei Unităţi de Primiri Urgenţe.

Secţia va fi practic mărită, astfel încât pacienţii să nu mai trebuiască să aştepte la cozi interminabile atunci când au o urgenţă. Petre Enciu spune că, în prelungirea clădirii în care se află la acest moment Unitatea de Primiri Urgenţe, va apărea un nou corp care va fi dotat cu aparatură modernă. Investiţia este una foarte mare, însă utilă pentru comunitatea locală.

„Am semnat un nou contract pentru redimensionarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi Traumatologie a Spitalului Judeţean Constanţa. Este un contract atribuit pentru serviciile de proiectare la faza de studiu de fezabilitate. Contractul s-a semnat săptămâna trecută. În baza acestui contract proiectantul are responsabilitatea să elibereze studiul de fezabilitate împreună cu toate avizele în termen de 60 de zile de la emitere. Avem la dispoziţie o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi pentru construire. Clădirea va fi construită în format demisol plus parter şi trei etaje. Vom avea Unitate de Primiri Urgenţe pentru ORL cu o sală de operaţii şi trei paturi ATI, chirurgie generală cu șase săli de operaţii şi 20 de paturi ATI, ortopedie cu trei săli de operaţii şi cinci paturi ATI, neurochirurgie cu 12 săli de operaţii şi cinci paturi ATI, oftalmologie cu o sală de operaţii şi trei paturi ATI, urologie cu patru săli de operaţii şi 12 paturi ATI, chirurgie plastică şi reparatorie cu o sală de operaţie şi trei paturi ATI şi vom avea şi o zonă de arşi cu o sală de operaţie şi cinci paturi ATI. Ca şi locaţie, această construcţie va fi în prelungirea actualei unităţi de primiri urgenţe. Valoarea totală a proiectului este de 37 de milioane de euro. Avem alocaţi 58 de milioane de euro pentru departamentul de sănătate a mamei şi a copilului, 37 de milioane de euro pentru prelungirea UPU şi 17 milioane de euro pentru Institutul de Cercetări în Nutriţie”, a declarat, pentru Cuget Liber, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.


El susţine că nu se ştie încă de unde va fi găsită finanţarea pentru acest proiect. Cel mai bine, spune el, este ca banii să provină din fonduri europene.

„La acest moment nu vă pot spune cu exactitate când vor începe lucrările, pentru că momentan suntem la primul pas în toată această aventură. Nici măcar nu ştim care va fi sursa de finanţare. Ne gândim la PNRR sau la Programul Operaţional pentru Sănătate. Într-o primă fază noi ne concentrăm pentru elaborarea proiectului. Va trebui să avem şi un proiect tehnic. Trebuie neapărat să ne concentrăm pe găsirea unei surse de finanţare. De preferat ar fi să găsim finanţare prin fonduri europene”, a explicat Petre Enciu.



Comentează știrea

Ciuca
17 martie 2022
Noroc cu NATO

Din cauza razboiului se modernizeaza. Au venit militarii NATO (nu americanii) si au zis ca nu corespunde cerintelor. Nu mai mintiti poporul. Spune adevarul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5605 secunde