LIVE TEXT / Ședință extraordinară la CJC. Paul Andreescu primește titlul de "Cetățean de Onoare" al județului Constanța

229

Articole de la același autor

În aceste momente, în sala "Remus Opreanu" a început şedinţa extraordinară de Consiliu Județean. Pe ordinea de zi se află un singur proiect care va fi dezbătut şi apoi votat de către consilieri. Acesta este proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Constanța” domnului Paul Andreescu, deținut politic anticomunist. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.


La începutul ședinței s-a ținut un moment de reculegere pentru deținuții politici care si-au găsit sfârșitul în perioada comunistă, dar și în memoria lui Constantin Chera.


În sală sunt 16 consilieri prezenţi, iar 14 sunt online. 


Mihai Lupu: "Așa cum bine știți, astăzi nu facem decât să respectăm o lege. Aceasta este Ziua deținuților politici anticomuniști. Un regim totalitar distruge o țară iar noi dacă nu îi vom respecta pe cei care și-au dat viața, riscăm ca lucrurile să se repete. Există deținuți politici pe care istoria i-a uitat. Trebuie să ne creem niște repere morale și valorice ale societății. Discutam despre domnul Paul Andreescu. Un om de o moralitate incredibilă"

UPDATE - Proiectul a fost adoptat cu 28 voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri. Diploma şi placheta cu care a fost premiat Paul Andreescu au fost primite de Aurel Şeitan. 


Aurel Șeitan: "Sunt onorat să îl reprezint pe domnul Paul Andreescu. Acești oameni şi-au sacrificat tinerețea şi viața şi în finalul vieţii se bucură de aprecierea dumneavoastră"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6856 secunde