Ce se întâmplă cu licitaţiile pentru traseele de transport judeţean? „Va fi inclusă o garanţie”

2455

Articole de la același autor

57 de trasee de transport între localităţi sunt disputate, în această perioadă, la licitaţiile pentru acordarea serviciului public, organizate de Consiliul Judeţean Constanţa. Firmele de transport care vor câştiga vor trebui să acopere opt loturi pe teritoriul judeţului şi sunt obligate să depună o garanţie de bună execuţie a serviciului.

Consiliul Județean Constanța a scos la licitație contractul pentru delegarea gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța. Potrivit anunţului publicat pe portalul de licitaţii, obiectul contractului presupune delegarea sarcinilor și responsabilităților către operator cu privire la prestarea propriu-zisă a serviciului public de transport public județean de persoane prin curse regulate pe raza administrativ-teritorială a Județului Constanța.

Este vorba despre 57 de trasee structurate pe opt grupe de trasee, corespunzătoare a opt loturi. Valoarea totală a contractului poate depăşi 611 milioane lei.

Unele dintre cele mai disputate trasee sunt, cu siguranţă, cele spre sudul litoralului (Mangalia, Costineşti, Techirghiol) şi cele spre localităţile limitrofe municipiului Constanţa, cum ar fi Cumpăna, Agigea, Valu lui Traian şi Ovidiu.

„Toate informaţiile sunt transparente, iar procedurile se desfăşoară conform graficului. Se ocupă colegii mei de la Departamentul de achiziţii şi de la Direcţia de Administrare a domeniului Public şi Privat – Autoritatea de Transport Judeţean. Totodată, am angajat şi o firmă de avocatură care se ocupă de toate procedurile şi care se asigură că sunt respectate întocmai cum prevede legea”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Fără vechituri pe traseu

Data limită de depunere a ofertelor s-a încheiat pe 11 februarie, iar, în prezent, sunt în desfăşurare procedurile de analiză a ofertelor. Numărul maxim de loturi care pot fi atribuite unui singur ofertant este de opt, iar Consiliul Judeţean îşi rezervă dreptul de a atribui contracte prin combinarea unor grupuri de loturi.

„Condiţiile privind delegarea serviciului vor fi mult mai drastice, va fi inclusă inclusiv o garanţie de bună execuţie a serviciului, tocmai pentru că ne dorim ca toţi cetăţenii să beneficieze de un transport de calitate”, a mai spus preşedintele CJ Constanţa. Garanţia respectivă reprezintă 0,5% din valoarea contractului.

Conform anunţului de licitaţie, transportatorii nu sunt obligaţi să asigure autovehicule dotate cu instalaţie de aer condiţionat, însă existenţa acestora se punctează suplimentar pentru fiecare maşină în parte, în punctajul pentru licitaţie. Nu sunt admise mijloace de transport cu vechime mai mare de 10 ani. De asemenea, transportatorii vor fi obligaţi să respecte orarul curselor şi numărul de maşini şi de locuri puse la dispoziţia călătorilor, conform programului anunţat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.391 secunde