Centru de sănătate mintală pentru adulţi, într-o fostă clădire abandonată, din cartierul Coiciu

231
Centru de sănătate mintală pentru adulţi, într-o fostă clădire abandonată, din cartierul Coiciu - centrudesanatatemintalacopy-1645557408.jpg

Articole de la același autor

O clădire abandonată de pe strada Izvor ar putea fi transformată într-un centru de sănătate mintală pentru adulţi. Autorităţile judeţene intenţionează să o reabiliteze şi să îi schimbe destinaţia, astfel încât imobilul să poată fi folosit în scop social şi să deservească cetăţenii judeţului.

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un anunţ de achiziţie publică pentru serviciul de elaborare a documentaţiei tehnico-economică faza DALI+PTh+C S+DDE şi asistenţa tehnică de specialitate din partea proiectantului în timpul execuţiei pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizare şi schimbare destinaţie din construcţie administrativă/social-culturală – farmacie în construcţie pentru sănătate – Centrul de Sănătate Mintală, situată în municipiul Constanţa, strada Izvor, nr. 27”.

Este vorba despre o clădire veche, din cartierul Coiciu, dezafectată de ani buni. Acum, autorităţile judeţene i-au găsit o nouă întrebuinţare, considerând că ar putea fi transformată într-un centru de sănătate mintală pentru adulţi, care să deservească Spitalul Clinic Judeţean Constanţa. În fapt, chiar unitatea sanitară a fost cea care a solicitat sprijin pentru identificarea şi amenajarea unui spaţiu de aproximativ 150 mp pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii specifice centrului respectiv. „În prezent, pe terenul în suprafaţă de 640 mp se află o construcţie cu regim de înălţime parter, având destinaţia de construcţie administrativă/social culturală – farmacie nefuncţională, în suprafaţa de 175 mp. Pentru verificarea stării tehnice a clădirii privind structura de rezistenţă, precum şi a instalaţiilor aferente acesteia, dar şi din necesitatea schimbării destinaţiei construcţiei este necesară întocmirea documentaţiei tehnico-economice, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI). În cazul nerealizării obiectivului de investiţii previzionat, clădirea se va degrada şi mai mult în timp, ceea ce va conduce la demolarea acesteia, lucru care va avea un impact negativ, cu costuri de demolare similare”, se arată în Nota conceptuală din anunţul de achiziţie publică.


Valoarea estimată a serviciilor de proiectare, inclusiv serviciile de verificare tehnică şi dirigenţie de şantier, asistenţă tehnică, lucrările de execuţie, precum şi lucrările de organizare de şantier şi cheltuieli diverse şi neprevăzute sunt de 1.120.000 lei, fără TVA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7189 secunde