Fostul de┼úinut politic Paul Andreescu va primi titlul de ÔÇ×Cet─â┼úean de OnoareÔÇŁ al jude┼úului Constan┼úa

668
Fostul de┼úinut politic Paul Andreescu va primi titlul de ÔÇ×Cet─â┼úean de OnoareÔÇŁ al jude┼úului Constan┼úa - sedintacjciar-1646583689.jpg
Pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Constan┼úa, Mihai Lupu, i-a convocat pe ale┼čii jude┼úeni ├«n ┼čedin┼ú─â extraordinar─â pentru miercuri, 9 martie, ora 13.00.

┼×edin┼úa va avea loc la sediul Muzeului de Istorie Na┼úional─â ┼či Arheologie.

Pe ordinea de zi exist─â un singur proiect care urmeaz─â s─â fie dezb─âtut ┼či apoi votat de c─âtre consilieri.

Este vorba despre proiectul de hot─âr├óre privind acordarea titlului de ÔÇ×Cet─â╚Ťean de Onoare al Jude╚Ťului Constan╚ŤaÔÇŁ lui Paul Andreescu, de╚Ťinut politic anticomunist.

Paul Andreescu este pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Fo╚Ötilor De╚Ťinu╚Ťi Politici ╚Öi Victime ale Dictaturii din Rom├ónia, filiala Constan╚Ťa. Dup─â cinci ani de lag─âr, ├«n 1962 Andreescu a fost trimis la Rubla, ├«ntr-un sat de deporta┼úi. A stat acolo doi ani. ├Än 2008 ┼či-a cerut dosarul de la CNSAS ┼či a aflat c─â ┼či dup─â cei doi ani de domiciliu for┼úat a mai fost urm─ârit timp de 26 de ani de Securitate. Dosarul lui avea numele de cod ÔÇ×Calculatorul", pentru c─â, dup─â 1963 a reu┼čit s─â se angajeze la Centrul de Calcul din Constan┼úa.

Pentru toate suferinţele, Andreescu a fost primul deţinut despăgubit de stat pe Codul Civil.Pagina a fost generata in 0.4124 secunde