Victor Ponta: „De 11 zile Putin nu este în stare să ia măcar un orăşel din Ucraina”

290
Victor Ponta: „De 11 zile Putin nu este în stare să ia măcar un orăşel din Ucraina” - pontadesprerazboi-1646583651.jpg
Fostul premier al României Victor Ponta exclude scenariul potrivit căruia Rusia ar urma să atace România, însă avertizează că războiul din Ucraina va avea consecinţe economice pentru ţara noastră.

„Realitatea militară este că Rusia s-a cam făcut de râs. Toată lumea se aştepta ca în 48 de ore să ocupe Ucraina. Aşa parcă e Al Doilea Război Mondial. Toată lumea vrea să fugă din România că vine războiul. Nu e niciun război şi nu va fi niciun război în România. Suntem în NATO, biata armată rusă nu poate să bată Ucraina, cum să se bată cu NATO. Însă despre partea economică nu vorbește nimeni, de fapt, indiferent cât va mai dura războiului, consecințele economice pentru România vor fi pe mulţi ani de acum înainte. Din punct de vedere economic situaţia noastră merge într-o directie foarte periculoasă şi nu se iau măsuri. Să nu mai speriem copiii că îi luăm în război. Am şi eu băiat de 19 ani. România nu va fi în situaţia să fie atacată şi nici nu e cazul să luăm tinerii de acasă.

Cred că e şi multă prosteală. Ne bombardează cu lucrurile astea. În primul rând, Putin de zece zile nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”, a declarat Ponta la România TV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7426 secunde